Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Rokonok c. regeny filmadaptaci...

Rokonok c. regeny filmadaptacioja - tetel?

Figyelt kérdés

Igy szol a tetelunk:

Irodalmi mű filmadaptációja

Móricz Rokonok c. regényének vagy Örkény Tóték c. művének filmváltozata

Konkretumot nem kozoltek. Szerintetek a filmet kell elemezni, vagy a filmet es a regenyt osszehasonlitani/elemezni?

2010. jún. 21. 22:02
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
szerintem a különbségek kellenek. pl:filmes rokonokban van vonat, koldus, máshogy kezdődik, kopjáss meghal a végén stb...
2010. jún. 21. 22:05
 2/11 anonim válasza:
elemezni az egyiket feladatmegértés VAGY kötöszó de inkább Örkény:tóték
2010. jún. 21. 22:06
 3/11 anonim ***** válasza:

Most végeztem pont az irodalommal, nekünk Déry Tibor&Makk Károly: Szerelem című megfilmesített változatát kell elemeznünk. Én úgy tanultam meg, mintha egy másik művet tanulnék, csak beleszőttem, hogy az operatőr hogyan dolgozik, miket látunk, és azokat hogyan ábrázolja..

Mikor érettségizel? Én szerdán.. :S Irodalomból egy tételt nem tudok, remélem nem a Bánk bánt-t fogom. :S

2010. jún. 21. 22:06
 4/11 anonim ***** válasza:

Szia!

Nekünk is volt tétel! Mindaz amit leírtál el kell mondanod.

-Szabó István rendezte

-hűen követi a regényt, kevés az olyan dialógus amit nem Móricsz írt volna

-mikro realisztikus színjátszás(közelről mutatja a szereplőket)-pl.Kopjáss vs Lina veszekedése stb..ez miért fontos?

-szimbolikus színjátszás(koldos) ez mit jelképez...ő a rendező legegyénibb alkotása

-komikus, vígjátékszerű, groteszk figurák (Kardics)

-miben tér el a film és a könyv(a film eldönti Kopjáss sorsát, ezáltal nem azonosul az erkölcstelen világgal...olyan mint Julien Sorell Standhel művében stb)

-milyen az időszerkezete(a film lineáris,a könyvbe csak beányazva vannak a múlt eseményei)

-hogyan fejezi ki a film Kopjáss vívódását Lina és Magdaléna között...mi a filmbéli rémálom szerepe+elemezd pár mondatban

Remélem tudtam segíteni, ha valami nem tiszta írj és megbeszéljük. Még bennem van a tétel.))

2010. jún. 21. 22:09
 5/11 anonim ***** válasza:
Bevezetés képpen indíthatsz Kopjáss jellemével+mit fejez ki a "hogy a kecske is jól lakjon, a káposzta is megmaradjon"
2010. jún. 21. 22:12
 6/11 A kérdező kommentje:

koszonom a valaszokat:) filmszakra keszulok, ugyhogy ezzel a tetellel nem lesz problemam, csak nem voltam benne biztos mit is kernek majd, ott meg hulyenek neznenek ha megkerdeznem:)

szerdan megyek, reggel:( es nagyon izgulok, mert torire keszultem rendesen, irodalmat inkabb csak olvasgattam (egy ket tetel kivetelevel) :S

2010. jún. 21. 22:20
 7/11 anonim ***** válasza:
0%
Elsőnek üzenem, hogy Kopjáss nem hal meg a film végén. Pont ez a könyv leglényegesebb momentuma, csúnya lenne, ha a filmben meghalna.
2010. jún. 21. 22:53
 8/11 anonim ***** válasza:
Nekem asszem van valahol erről egy kidolgozásom tavaly csináltam, ha érdekel elküldhetem.
2010. jún. 21. 23:46
 9/11 anonim ***** válasza:

A válasz írója 77%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: tegnap 22:53-nak üzenem, hogy a film végén kopjás smeghal, a könyvbe viszont nem tudjuk meg, ez egy rohadt nagy különbség a film és könyv között.első voltam.

2010. jún. 22. 12:11
 10/11 anonim ***** válasza:

A haldoklik nem egyenlő azzal, hogy meghalt. Nem tudjuk mi lesz vele. Akár túl is élhette. Nézd vissza a filmet, én most tettem meg.

A 77%-os.

2010. jún. 22. 12:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!