Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Megéri hatosztályos gimnáziumb...

Megéri hatosztályos gimnáziumba menni? Sajnos rokonok közül is mindenki mást mond.

Figyelt kérdés
Megéri hatosztályos gimnáziumba menni?Sajnos rokonok közül is mindenki mást mond...Szerintetek menjek?Nem tudok dönteni.Tavaly kitűnő voltam.Félévit még nem tudom,de max 3 négyesem lesz.Vagy annyi se.Menjek?
2010. nov. 15. 18:12
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
32%

Ez most olyan kérdéshez hasonlítható mintha alapvető dolgot kérdeznél.

Ha azt mondom menj Kijevbe kutatómunkára mész?

Odamész ahova akarsz.

18/F

2010. nov. 15. 18:17
 2/15 A kérdező kommentje:

Kösz.Sokat segítettél...

Igazából tapasztalatok érdekelnének.Ki,hogy járt vele?

2010. nov. 15. 18:19
 3/15 anonim ***** válasza:
64%

Én egy megváltásnak éreztem annak idején, de ezt persze nagyban befolyásolja az adott ember személyisége, és az a környezet, amit otthagy az egyik iskolában illetve ahova átmegy. Nálunk a hatosztályos anno amolyan "általános tagozatként" működött a sok specializáció mellett, ami megengedte, hogy az ember ne 14 évesen határolja be azt a kört, amiből később választani fog. Ezt kifejezett előnyének tartom. Ha erős gimibe mennél hatosztályosra, szerintem nem rossz választás egyáltalán.

(25/N)

2010. nov. 15. 18:19
 4/15 A kérdező kommentje:
Elég erős gimi.
2010. nov. 15. 18:24
 5/15 anonim ***** válasza:
Erre nem igazán lehet jól válaszolni. Maga a hatosztályos rendszer tud jól, és tud szörnyen működni - minden az adott iskolától függ. Ha jó a gimi, akkor nem lehet nagyon bakot lőni vele, pláne, hogy általában általános tagozatról beszélünk, azaz nem vagy belekényszerítve heti sok olyan órába, amit később esetleg megutálsz. Én hatosztályosba jártam, sose bántam meg, mert eleve nagyon jó volt a gimi, remek tanárokkal, de ez nem jelenti azt, hogy minden hatosztályos jó és megéri.
2010. nov. 15. 18:25
 6/15 anonim válasza:
77%

Én anno felvételiztem hatosztályosba (Győrben az nagyon menőnek számít). Pont lecsúsztam, ami akkor bántotta az egómat, de kaptam pluszpontokat, így a négyosztályos már sima volt.

Visszanézve azt mondom, hogy nagyon jó kis közösség volt a hatosztályos évfolyamtársainknál, de én nem cserélném el azt a két évet, amit 7.-8.ban áltsuliban töltöttem, mert ott is addigra alakult ki egy jó csapat.

A választ csak te tudhatod, lenne-e kedved új emberek közé csöppenni, mennyire jó a mostani osztályod stb.

Ha már most bekerülnél gimibe, az egy gonddal kevesebb, érettségiig sinen vagy! Szerintem próbáld meg, ráérsz ezen agyalni, ha már felvettek. (de ha nagyon szereted az osztályod, jó a közösség, akkor ne kockáztass)

2010. nov. 15. 18:26
 7/15 anonim ***** válasza:
100%

én hatosztályosba jártam,nem bántam meg,pedig nem akaródzott sulit váltani 12 évesen

de 6 év alatt olyannyira összecsiszolódtunk,életre szóló barátságok kötődtek,és a tanároknak is mi voltunk a kicsik,velünk midig kivételeztek:D

és nem mellesleg 6 év alatt adják le a 4 éves anyagot...gyakorlatilag minden tárgyat emelt szinten tanítottak nekünk,csak utolsó éven volt amiket mégkiemeltebben, 28-ból 28an tanultunk tovább,mára mindenkinek van min 1 diplomája,és rendes állása (kivéve aki még mindig tanul)

és a helyedben ezt választanám,megéri,hidd el,és nem csak a tanulmányi eredmények miatt

23/N

2010. nov. 15. 18:27
 8/15 anonim válasza:

én is abba járok, ez a2. év

sztem sokkal jobb. nem tanulsz mindent kétszer, ráadásul alaposabban tanítanak.

ha a 6osztályos mellett döntesz, akkor az Egyetemi Katolikus ÍGimánziumba gyere! nagyon jó suli, remek tanárok! én is oda járok! ÉLETEL LEGJOBB SULIJA! IMÁDOM!

2010. nov. 15. 18:32
 9/15 anonim ***** válasza:
100%

én 8 osztályosba jártam, és csak ajánlani tudom.

mondjuk azt nem írtad, hogy melyik város, melyik sulija, én Bp-en az adott kerület elit gimijébe jártam, tőlünk is majdnem mindenkit felvettek a felsőoktatásba, sokunknak már van diplomája, tanul tovább masteren, vagy már dolgozik.

iszonyat jó volt az osztályközösség, családias volt a suli, viszonylag normális tanárokkal.

12. végére mindenkinek volt legalább 1 nyelvvizsgája, nekem spec kettő is.

alapműveltséget adott, szóval értelmes embereket "termelt" a világnak.

én azt mondom, hogy vágj bele, ha mégsem tetszik, akkor átmehetsz más suliba is.

2010. nov. 15. 18:36
 10/15 anonim ***** válasza:
Szia! Én 8 osztályos gimiben végeztem. Nekünk nagyon jó osztályközösségünk volt, szuper tanárok és még az egyetemen is hasznosítható tudás. Ja és mindenkit felvettek egyetemre, aki tőlünk jelentkezett. Szóval én azt mondom megéri. Az unoktestvérem hatosztályosban végzett, ő is elérte az álmait, építészmérnök :)
2010. nov. 15. 18:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!