Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Keresztapa 2-ben Hyman Roth...

Keresztapa 2-ben Hyman Roth mit akart?

Figyelt kérdés
Vki magyarázza már el nekem mert nagyon nem világos az egész. Most Frank Pentangeli-t miért akarta Michael megölteni mikor nem is árulta el. Fredo is Hymannak dolgozott? Mit akartak? Rosato is Hyman embere volt?

2014. dec. 23. 13:10
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Frank Pentangelit nem Michael akarja megöletni. Azt mondjuk nem értem, miért hazudták ezt neki, ha amúgy is meg akarták ölni. Fredot Johnny Ola környékezte meg, és nem sejtette, hogy Michaelt meg akarják ölni. Fredo csak tiszteletet és pénzt szeretett volna. Elsősorban kibújni az öccse árnyékából. Hyman Rothnak Michael pénze kellett, de Michael nem. Sajnos én sem emlékszem pontosan a részletekre. Mindenesetre Michael révén akart magasabbra emelkedni, és mikor már nincs rá szüksége, eltenni az útból.
2014. dec. 23. 13:28
 2/6 A kérdező kommentje:
Igen ezen én is gondolkoztam h minek hazudnának ha megölik. Köszi a választ.
2014. dec. 23. 22:23
 3/6 Kapitány_úr ***** válasza:
100%

Nem-nem...

Michael megölette Moe Greent az első részben, akié a las vegas-i kaszinó volt, mert az nem akarta átadni a családnak a tulajdonát, illetve ki is akarta szorítani őket.

Roth Moe Greennek barátja és üzlettársa volt. Bosszút akar érte állni Michael-en, és elszedni a pénzét. A Johnny Ola által tett ajánlattal csapdát állít neki, majd így bevonja őt egy üzletbe, hogy partnerségbe lépjenek az új havannai diktártorral, de az ugyebár kudarcba fullad, mert a diktátor elbukik.

A csavar a következő volt. Roth társai voltak a Rosato fivérek, akiket Pentageli átvert. Michael ezért utasította Pentangeli-t, hogy béküljön ki a Rosatokkal, mivel így Roth bizalmába férkőzhet (mivel Pentangeli családja is a Corleonékhoz tartozik). Nyilván egy ilyen viszály rontana az üzleten.

Roth nem tudta megöletni Michaelt Havannában, mivel egyrészt betegeskedett, másrészt Michael tudott erről előre, és "mindenről gondoskodott".

Roth ezért ahhoz folyamodik, hogy Pentangelit megpróbálja megöletni Michael Corleone nevében a Rosatókkal, így Michael-t maga Pentangeli pereli be viszályt szítván a családban, és természetesen a bizottság főembere Roth egyik partnere. (Ezzel két legyet üthetett volna: mert Pentangelit is elsöpri az útból, illetve Michael pozícióján is gyengíthetett volna).

Én sem hallottam meg elsőre, mikor a Rosatók fojtogatják Pentangelit, hogy a fülébe súgja, hogy "Mike Corleone üdvözletét küldi", de ez valójában Roth terve volt.

S mint kiderül, a gyilkossági kísérletre a lehetőséget az oktalan Fredo biztosította. Michael akkor haragszik meg rá végleg, amikor Fredo kimondja, hogy a bizottság vezetője is Roth embere. Ugyanis ez elég bennfentes infó, tehát Fredo közelebb volt Rothékhoz, mint remélte.

2020. jún. 12. 11:09
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
3: Tök érdekes, amiket írsz, és bevallom, olyan dolgokat világítottál meg, ami nekem több megtekintés után sem volt világos. Valószínűleg ezért sem szeretem annyira a második részt. Viszont Pentangeli-t tényleg meg akarták ölni, csak a szerencséjének köszönheti, hogy életben maradt. Ezért az nem stimmel, hogy őt akarták felhasználni a Corleone család bomlasztására. Legalábbis szerintem.
2020. jún. 12. 13:31
 5/6 Kapitány_úr ***** válasza:
100%

4-es: Pedig igen. Nézd meg a jelenetet. A Rosatok mondják neki, hogy "Mike Corleone üdvözletét küldi". S még Tom Hagen is mondja a végén, hogy "Roth ezt mesterien játszotta meg". Mert tudták, hogy ők tették ezt Pentangelivel.

Roth így terelte el magáról a figyelmet.

Csak hát egy okosabb emberrel volt dolga...

2020. jún. 12. 21:20
 6/6 Kapitány_úr ***** válasza:
100%

Annyi hülyeséget írtam, hogy Roth nem akar bosszút állni Moe Greenért, hanem ugye a Corleone-család elvette azt, ami Moe-é volt, és a bevételt megtartották maguknak (lásd pl. a szenátoros jelenet is az elején már). Roth pedig Moe Green támogatója volt, és igényt tartott volna a bevételre. Erre utal azzal, amikor mondja, hogy "még sincs ott egyetlen tábla sem"...

Most, hogy újra megnéztem, már emlékszem. Szóval ez volt az indíték, hogy Michaeltől elvegye, ami az övé (és Fredot állítsa pl. a helyére, aki könnyen vezethető... az árulás jelei már az első rész Moe Green-es részénél is ott vannak, s ne felejtsük el, hogy Roth már akkor is ott volt Moe mögött).

Roth tudta, hogy Michael nem fog partnerségbe lépni igazán senkivel sem, mert ő nem tűr meg maga felett senkit. Ahogy az apja sem: "én csak nem akartam, hogy rángassanak".

2020. okt. 21. 09:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!