Én vagyok az egyetlen aki kiakadt azon, hogy a következő DC filmben máris elővették Joker szerepét?
Dehogynem válogat. Ha nem válogatna, akkor már 10. romantikus vígjáték főszereplője lett volna, mert pont beleillene a külsejét. De ő nem akarja a skatulyaszerepet (pont ahogy te Robert DeNirot leírtad fent).
Illetve maradjunk annyiban, hogy ő elsősorban zenész, még ha ismertségét színészként is szerezte. Abszolút színpadra termett, és ott érzi igazán önmagának magát. Ezért van az, hogy 2 filmszerep közt 5 év is eltelhet. (Más kérdés az, hogy szerintem a lemezcég is eléggé a markában tarthatja és ezért kell megállás nélkül ontani a lemezeket.) Amúgy csodálkoztam is, hogy ezt az új szerepet elfogadta, mert korábban pont azt olvastam, hogy nem szeretne semmit elsietni (De lehet van az a pénz, amiért meggyőzhető ő is. Lesz mit beleforgatni a saját cégeibe.).
Egyáltalán nem féltem, mert hihetetlen erő van benne. Elég sok mindent megélt fiatalként és valsz felnőttként is. Jót is és rosszat is. Ez a dalaiból abszolút lejön. Tud miből meríteni, és vissza is tud belőle jönni, ahogy több szerepében is már bizonyította.
Ha egy tévképzetes pszichopatát sikerült eljátszania, aki azt hiszi, hogy ő a Zabhegyező főszereplője. És azt hiszi, hogy John Lennon az összes dalát hozzá írta, és végül megölte. Ez is rizikós szerep lehetett volna, de megbírkózott vele :)
Most hallok először ( vagyis olvasok )erről a Jared Leto-ról, pedig egészen otthon vagyok a filmnézés terén. Most hogy elolvastam a kérdést rá is kerestem a Google-n, nekem külsőre nem egy figyelemreméltó személy, de mivel szerepet még nem láttam tőle ezért nem is próbálom megítélni a tehetségét.
Őszintén bevallom Heath Ledger is csak a Joker szerepe után keltette fel érdeklődésemet és koránt sem amiatt hogy sajnos meghalt szegény, hanem mert mély benyomást gyakorolt rám Joker-ként. Ebben a szerepben ezméletlenül szexinek, vonzónak, lenyűgözőnek találom. A Joker szerepre szerintem mindenképp megkapta volna az Oscar-t mivel abban az évben amikor volt a premier nem volt jobb filmszerep. A kedvenc színészeim közé sorolom, de ha jobban belegondolok csak a Joker karaktere miatt, mivel attól még hogy kiváló, remek színész volt, akadnak olyan filmjei amik olyan unalmasak hogy még így sem birom végignézni, hogy tudom hogy ő játszik benne. Persze azért akad még olyan szerepe a Joker-on kívül is amiben tetszett, pl. azok a szabadságharcos filjei, most egyiknek sem jut eszembe a címe, pedig 2 ilyen tartalmú filmet is láttam vele. De persze hogy a Joker alakítása viszi a pálmát. A romantikus filmjeit meg sem néztem, mivel a romantikus filmeket egyáltalán nem szeretem akárki is játszik benne.
Na de visszatérve a Joker karakterhez. Nos 3 féle Jokert láttam eddig az elsőt még kiskoromban Jack Nicholson módra, aki számomra maga volt a móka és a kacagás, jó értelemben persze. Ő egy kimondottan "vidám" Joker volt.
Utána Heath Ledger Jokere már egy egész más személyiségű Joker. Egy sötétebb, komorabb jellem, akinek a vidám viselkedése mögött meglátod a haragot és a bánatot. A néző könnyen azonosul vele, akarata ellenére is.
A harmadik féle Joker akit láttam, az animációs, számitógépes játék verzió, az Arkham city-s Joker, aki megintcsak egy egészen más jellem, sem az elsőre, sem a másodikra nem hasonlít, mégis mindkettőből van belőle valami.
És remélhetőleg ez a Jared egy 4. féle Jokert fog megformálni. Mert ha Heath-et próbálná utánozni, akkor természetesen mindenki idegesítőnek látná. Sajátos módon kell előadnia, megformálnia a karaktert, ahoz hogy elfogadható legyen, mivel egyik színész nem utánozhatja a másikat, mert akkor csak egy rossz paródia lenne az eredmény.
Mivel Jared-ről nem tudok semmit ezért egyenlőre csak külsőleg tudnám Heath-hez hasonlítani és nekem személy szerint Heath sokkal szebb férfi volt... Na persze a Joker karakterhez teljesen irreleváns a külső, nem azon van a hangsúl, csak úgy megjegyeztem.
Elég későn válaszolok,de nem hagyhatom szó nélkül a kérdésedet.
Heath Ledger egy hatalmas színész,megszakad a szívem hogy ekkora tehetséget veszített el a világ. Ráadásul mint ember is értékes,szóval imádom. Joker szerepében eszméletlenül alakított,nehéz felülmúlni. DE!
Nem tudom láttál-e már Jared Leto filmet. Nem csak a hangja jó ennek a férfinak,hanem színészkedni is remekül tud. Rekviem egy álomért,Mr Nobody,Mielőtt meghaltam...néhány film amikben tarol a tehetségével. Ha nem is ér fel Ledger nyomába,akkor is tökéletesen megformálja majd Jokert. Ne szóld le amíg nem láttad én bízok benne. És már nincs sok hátra;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!