Mi a South Park üzenete? (lent)
Biztos vagyok benne, hogy nem csak hülyeségek egymásra halmozva, amik valamelyik igen beteg ember agyából pattantak ki. Hallottam olyanról, hogy az amerikai társadalomnak mutatnak ezzel torz tükröt.
Szóval remélem tudtok nekem valamennyi információval szolgálni, hogy mi az igazság, mert én személy szerint az interneten semmi ilyesmit nem találtam.
Igen, az amerikai társadalomnak tart görbe tükröt. Melyik részben éppen hogyan.
Aztán szerintem kb ennyi.
Aki a South Parkot csak néhány ember idiotizmusának tekinti annak fogalma sincs, hogy mi a helyzet a világban. Ez a sorozat nagyon fontos, mert kíméletlenül nekimegy ennek a hatalmas hazug politikai korrektségnek aminek az őshazája amerika. Pl: Bárkiből lehet elnök, Kövesd az álmaidat és azok valóra vállnak. Ezek nyilvánvaló hazugságok mert nincs mindenki abban a helyzetben, hogy elérje az álmait. Kérdezz meg pár embert, hogy minden elképzelt álmuk megvalósult-e, arról nem is beszélve, hogy nem mindenkiből lehet elnök.
Ezen kívül a sorozat nekimegy még kb minden vallásnak, a celebvilágnak, politikai ideológiáknak stb.
És ezeket eléggé merészen teszi. Szaddam Husszeint pl az ördög meleg szeretőjeként ábrázolja. Eléggé nyers nem?
Sokan a XXI. század posztmodern média szabadságának, művészeti értéknek tartja emiatt.
És persze van az a véglet aki csak csúnyánbeszélő, perverz, rasszisza faságnak látja.
Nem. Szerintem nem csak alaptalan baromságok.
Anno mikor elkezdtem nézni 10-11 évesen, még a csúnya beszéd miatt tetszett. Igaz, akkor még csak 2-3 évada volt, és nem is volt benne olyan erős társadalom, média és rendszer kritika, mint most. Viszont igen gyorsan, még bőven a gimnáziumi éveim előtt leesett, hogy miről is szól ez a sorozat.
Ezért kérdeztem, hogy hány éves vagy, mert 12-13 éves kor felett nem érteni, igen nagy problémákra vall.
Mások már leírták a lényeget, nehezen hihető, hogy ne találna valaki erről írásokat az interneten, elvégre a South Park talán a világ leges-legismertebb társadalomkritikája.
Viszont az újabb részek tényleg sokkal aktuálisabbak és amerikaibbak, mint a korábbiak, ezért azt meg tudom érteni, ha valaki csak random marhulást lát ezekben a részekben. Régebben több világméretű problémával foglalkoztak, mostanában inkább az aktuális, főleg amerikai média- és kultúrvilággal foglalkoznak. Ezeket nyilván nem érti meg mindenki. Pl. olvastam, hogy egyes országokban azért lett olyan népszerű a sorozat, mert nem értették meg az üzeneteit, hanem csak random, polgárpukkasztó vígjátéknak hitték az egészet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!