Nektek ki a kedvencetek a Harry Potterből? És miért?
Sirius Black
Nem is tudom... már rég láttam ezt a filmet. De vmi miatt szimpi volt ez a szereplő.
Remus: Mert okos, kedves és jót akaró.
Tonks: Mert kedves, érzékeny és vicces.
Bellatrix: Mert bátor, okos és ügyes.
Sirius: Mert vicces, kedves és kalandvágyó.
-Weasley ikrek (nagy kedvencek, a könyvben mindig ők csinálják a vicces jeleneteket)
-Remus Lupin
-Sirius Black
-Dobby (nagyon aranyos, a könyvben sokszor szerepel)
A könyv végére sokat változott a vélemények pár szereplőről, pl Piton szimpatikusabb lett, Dumbledort pedig megutáltam. Oliver Woodról, ésCedric Diggoryról, Semaus Finniganről szívesen olvastam volna többet is.
Nem tudok egyet kiemelni.
Hermione Granger, mert végre egy olyan női karakter, aki egyedül is megállja a helyét a világban, intelligens és nem kifejezetten szép külső adottságokkal rendelkezik - legalábbis a könyv szerint.
Luna Lovegood, mert amellett, hogy a Harry Potter sorozat egy más világba repített, Luna továbbvitt egy még ennél is elvontabb, varázslatosabb világba. Szeretem azokat, akiknek megvan a saját kis képzeletbeli birodalmuk, emellett viszont nem felejtett el épeszűn gondolkodni a dolgokról. Intelligens, de nem akar senkinek bizonyítani.
McGalagony, mert tökéletes tanár. Az órái érdekesek, szigorú és objektív a diákokkal szemben, viszont nem feledkezik meg arról, hogy a tananyagon kívül is van élet és figyel a gyerekekre, a lelkivilágukra és a fizikai épségükre.
Weasley szülők, mert kevés pénzzel és sok szeretettel fantasztikus gyerekeket neveltek fel. (Tekintsünk el Percytől.) Mindenkihez szeretettel álltak és mindenből a legjobbat szerették volna kihozni. Megmutatták, hogy a pénz nem a legfontosabb.
És itt megjegyezném, hogy Ron és az ikrek és nagy kedvenceim, hisz humorosak, és nem vesztik el a humorukat még sötétebb időkben sem.
Még sorolhatnám, mondhatnám Lupint, Siriust, Hagridot... De ők nekem annyira specifikusan Harry-re voltak "ráállva", hogy inkább most itt befejezem a kisebb novellámat. :)
Legjobban Hermionét kedvelem, mert karakterileg vele tudok azonosulni.
De nagyon kedvelem Lunát és Bellatrixot is. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!