Nektek melyik harry potter című könyv v film a kedvencetek? És miért?
A filmeket nem szeretem, egyszer megnéztem mindet, annyi bőven elég volt.
Könyvből a 7. a kedvencem, a Harry Potter és a halál ereklyéi. Nem tudnám megmagyarázni, talán mert az a legkomolyabb, ott derül ki végre minden, és hát ugye a boldog befejezés :)
könyvben és filmben is a Tűz serlege
visszatér Voldemort és kezdenek komolyodni a dolgok
filmben ez még meg volt úgy csinálva hogy az ember érti olvasás nélkül is (természetesen előtte elolvastam a könyvet)
A 3.
Könyvben mindegyik tetszett, bár voltak olyan részek, amelyekkel szerintem nagyon lerontotta az írónő az egésznek a színvonalát. (Pl. az az idétlen bál a 4.-ben, a sok szerelmi szál a 4.-7. kötetekben, stb.)
A filmek nem tetszettek, de a 3. volt a legnézhetőbb.
Azért a 3. a kedvenc könyvem, mert abban a legjobbak a karakterábrázolások, és abban van a legkevesebb olyan epizód, amely nem illik az egészbe (mint amiket említettem, idétlen szerelmi szálak pl.). Irodalmi szempontból is a 3. van a legjobban felépítve, valamint ebben van a legkevesebb kamaszos, gyerekes, pongyola megfogalmazás illetve tartalmi elem.
Nekem mindegyik könyv nagyon tetszett és a filmek is.
Sokan nem szeretik a Harry Potter filmeket, pedig szerintem nagyon jók! Persze, vannak benne eltérések és hibák, de meg kell azt is érteni, hogy mindent ugye nem lehetett beletenni a filmbe, iszonyú hosszú lett volna.
Hozzá tenném, hogy a filmzenék egyenesen csodálatosak!
1,2,3,5
Az első azért mert jó amikor kiderül, hogy Harry varázsló, meg vásárolgatnak, meg ilyesmi, meg az egész könyv izgalmas nagyon, a második is azért mert izgalmas, a harmadikban Megjelenik Lupin, és ő az egyik legrokonszenvesebb karakter szerintem, meg Sirius, aki szintén nagyon szimpatikus, az ötödik pedig azért mert olyan jó hosszú, és eseménydús. Az összes a kedvencem!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!