Csak engem idegesít Lambert karaktere az Alienből?
Figyelt kérdés
***Vigyázat, SPOILER! Csak akkor olvasd tovább, ha láttad a filmet!*** Szóval, ott van Ripley, egy erős, független nő, aki egyébként az egyik kedvenc filmes karakterem. Ő volt az első olyan női karakter, aki végre komoly szerepet kapott egy akciófilmben, és ő lett a főhős. Nos, Lambert karaktere pont ezért idegesít, mert azokat a régi női karaktereket testesíti meg, akik csak arra kellettek, hogy sikoltozzanak a vásznon. Az ő filmbeli szerepe is kimerül annyiban, hogy sikoltozik, sír, és félti az életét. Könyörgöm, ha ilyen gyáva, minek megy ilyen küldetésre? Nála már vártam, hogy megölje végre az a lény. Meg amikor Parker le akarja lőni a lényt, ő csak áll földbegyökerezett lábbal, hiába ordítanak neki, hogy menjen arrébb... Oké, nem várom el, hogy olyan kemény legyen, mint Ripley, bár ő is csak azért lett a főhős, mert ő maradt egyedül életben, és képes volt feltalálni magát. De könyörgöm, ez a csaj teljesen életképtelenül viselkedett. Meg van egy kivágott jelenet, ami csak a film rendezői változatában van benne: nekitámad Ripley-nek, amiért nem akarta őket felengedni a hajóra a karantén miatt. Szerintem kb. itt is csak a saját sz*ros életét féltette. Bocsánat, kicsit hosszúra sikeredett, csak hát ennyire még nem nagyon utáltam filmes karaktert.2014. okt. 15. 19:39
1/6 anonim válasza:
Lambert nem katona, csak egy navigátor, egy űrkamionos. Pont úgy viselkedett, ahogy hasonló helyzetben az emberek jó része viselkedett volna. Nem azért ment a többiekkel, mert akart, hanem mert a szabályzat szerint kötelességük megvizsgálni a rádióüzenetet, különben nem kapnak pénzt az út végén.
2/6 anonim válasza:
A vicc az egészben, hogy Veronica Cartwright, aki játszotta Lambertet pont ugyanígy érzett, ahogy te! Ráadásul eredetileg ő játszotta volna Ripley karakterét, csak az utolsó pillanatban döntöttek arról, hogy Sigourney Weaver lesz Ripley. Persze akkor még nem tudhatták, hogy a Star Trek, Star Wars franchiseokon kívül az Alien filmek lesznek a leginkább ismert sci-fi produkciók, tehát úgy is mondhatjuk, hogy a xenomorf Weaverből sztárt csinált, Cartwrightból meg hullát...
3/6 A kérdező kommentje:
1. válaszoló, Parker is csak egy űrkamionos volt, ő is csak a pénzért csinálta az egészet, mégis képes volt arra, hogy megfogjon egy lángszórót, és megpróbálta megvédi magukat a lénytől, csak hát Lambert miatt nem tudott rálőni, mert ő leblokkolt a félelemtől, és nem ment arrébb. Oké, igazad van, elismerem, hogy ez egy természetes reakció, nem lehet mindenki olyan erős, független karakter, mint Ripley. (Bár mint már említettem, részben azért is lett ő a főhős, mert ő maradt utoljára életben, és neki sikerült egyedül legyőznie a lényt.) Igazából csak arra akarok kilyukadni, hogy a csapatban egyedül ő volt az, aki nem is próbálta megvédeni magát, és ezért annyira irritáló a karaktere. Meg azért, mert kicsit emlékeztet a biodíszlet-női karakterekre. 2.-es válaszoló, tökéletesen megértem a színésznőt, nem csoda, hogy még ő is utálja a saját karakterét. És hát én is inkább Ripley szerepére pályáztam volna a helyében.
2014. okt. 16. 18:10
4/6 A kérdező kommentje:
Jaj, az előbb hülyeséget írtam, Parker mérnök volt. De a lényeg akkor is ugyanaz. :D
2014. okt. 16. 18:15
6/6 anonim válasza:
Mert egy szórakoztatónak szánt filmbe érdekes és különböző karaktereket kell írni. Hogy lehessenek konfliktusok közöttük, például amikor Ripley és Lambert összeverekszenek (a kivágott jelenetben).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!