Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Csak szerintem van túlajnározv...

Csak szerintem van túlajnározva Piton karaktere?

Figyelt kérdés
A 7.kötet után mindenki Piton fan lett,még az is,aki eddig rühellte,pedig szerintem annyira nem volt jó(jellemre) karakter,hogy imádni kelljen.Mármint maga a karakter zseniális,ő van a legjobban kitalálva,én a jófiú imázs miatt lázadozok.Egyátalán nem ő volt a legjóindulatúbb karakter,megmentette Potter életét,és máris el van felejtve,hogy konkrétan egy k.cs.g volt kb.mindenkivel,amíg élt.
2014. júl. 14. 16:17
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
73%
Én sem bírom őt túlságosan. A legtöbb Piton imádó, már azelőtt is szerette őt, aki meg előtte rühelte, az csak kétszínű köcsög, aki mindig a jófiúkat akarja szeretni, mert az menő.
2014. júl. 14. 17:36
 2/13 A kérdező kommentje:
Igen,ezt én se értem,akárkit kérdezek,mindenki azt mondja,hogy Piton a kedvence.Pedig valljuk be őszintén,azon kívül,hogy néha megmentette Pottert a saját hülyeségétől,rendszeresen kiszúrt vele is,meg úgy unblock egy rosszindulatú ember volt.
2014. júl. 15. 12:31
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
Az enyém nem Piton, én Siriust és Remust szeretem :)
2014. júl. 15. 13:05
 4/13 anonim ***** válasza:
65%

Én az egész HP sorozatból a legtenyérbemászóbb karakternek pont Pottert kölköt tartom. Pitonnak megvan a maga heppje, de van benne tartás és fantasztikusan nehéz szerepet játszik. Nem érdekli a közönsége, csak az eredmény. Ezért ellenszenves is lehet, de a könyvekben és a filmen is a Potter gyerek szemszögéből kapunk kicsit sem objektív véleményeket. Egyszer nem ismeri el HP, hogy tévedett volna Pitonnal kapcsolatban,a mikor sokszor gyanúba keveri.

Eközben Dumbledore - akinek a karaktere talán kevésbé kérdéses a legjobban Pitonban bízik meg. És nem véletlenül.

Az, hogy nem jó indulatú karakter, azt el lehet mondani. Ellenben pont a Potter gyerekről és az apjáról el lehet mondani, hogy bizony sokszor nem a jó szándék, hanem a bosszú és a beképzelt összeesküvés elméletek vezérlik őket és kevésbé a józan ész.

2014. júl. 15. 18:32
 5/13 A kérdező kommentje:
Jaj,ne érts félre,Potter nekem is unszimpatikus.Eléggé ellenszenves karakter lett a végére.Csak Piton imádása mégiscsak túlzás.Pottert meg senki se imádja,legalábbis a rajongók közül.
2014. júl. 15. 19:06
 6/13 anonim ***** válasza:

Nos egy olyan karakter szemszögéből kapsz információkat és véleményeket, aki számodra is unszimpatikus. Mennyire lehet pontos az így kapott benyomás egy másik személyről?

Ezért az is egy fontos szempont, hogy ha "mr.Dumblidór" szemszögéből nézed, akkor valószínű máshogy ítélnéd meg. Ha a mardekárosok szemszögéből néznéd, akkor is más lenne a véleményed. Ha Lupin véleményét nézed szintén máshogy állítja be Pitont, mint ahogy a könyvben arról számot kapunk, tehát Pithon nem volt kcsg. Egyszerűen csak ki nem állhatta a pimasz és gonoszkodó kölyköket. Mint ahogy azt a könyvből megtudhatjuk, hogy mennyire tetű módon viselkedett vele mindenki az iskolában csak azért, mert nem nézett ki divatosan.

Érdekes, lenne néhány konkrét cselekményt kielemezni, hogy mikor is volt állítólag kcsg.

Amikor HP-val kellett törődnie, amihez több okból sincs kedve: 1 az apja egy tapló volt, és lenyúlta a csaját, 2 a fiú valós ok nélkül utálta és hamis összeesküvés elméleteket szőtt a háta mögött, amiért többen is utálták, 3 állandóan pimaszkodott a tanárral, amikor az valós és fontos információkat tanított volna, ha hagyják. Szóval azokat az eseményeket talán nem kell felsorolni, amikor a legtenyérbemászóbb diákjával HP-val szemben lépett fel (néhol) keményebben, mint ami elég lett volna.

A végső következtetésed, hogy csak azért lett kedvenc, mert megmentette HP-t, vitatható. Mivel ez a már említett és félreértett ellenszenv hamisnak bizonyul és hősies halált hal mr.P. és nem csak HP életét menti meg, hanem lojális marad az iskolához, Dumbledore-hoz és a tervükhöz, hogy miként végezzenek Tom Denemmel, és ezért megérdemli a kreditet.

Vélemény?

2014. júl. 15. 20:28
 7/13 anonim ***** válasza:
Az utolsó mond valamit.
2014. júl. 15. 21:21
 8/13 A kérdező kommentje:
Jó,mondjuk az igaz,hogy megmentette Potter életét,mikor nem is kellett volna,de attól függetlenül egy barátságos megnyilvánulására sem emlékszem.A Potter gyereket meg hagyjuk,holnapig tudnám szidni.
2014. júl. 16. 11:56
 9/13 anonim ***** válasza:

Akkor a mondanivalóm másik felét is próbáld meg kihámozni a szavak közül még egyszer:

- a többiek szemszögéből mit és hogyan tett Piton?

- első sorban nem HP életét mentette, hanem Voldit akarta legyőzni, amihez HP csak egy szükséges eszköz volt és Piton áldozata volt a "csapda", hogy a pálcák törvényét csak kapizsgáló Voldit megtévesszék és lépre csalják.

- A varázsló világ legjobb bájital főzője és bármikor kellett készséggel megfőzte a bájitalokat. (Néha csak parancsra, de akkor is profin.)

- Sokkal többet tanított a diákjainak, mint amit a könyv valaha is tudott volna nyújtani nekik.

- Fegyelemre és rendre is tanít, nem csak a tananyagra. (Bár ezt lehet a fiatalok nem tudják értékelni. Főleg az ál-liberálisok.)

- Minden vágya az volt, hogy a sötét nagyúr elleni küzdelembe segítse a diákjait (svk).

- Dumbledore jobb keze, akire Dumbledore olyan titkokat bízott, amit senki másra nem volt képes.

- A feladata, hogy úgy épüljön be Voldi oldalára, hogy senki ne gyanítsa meg, mire készülnek mr.D-vel.

- Fel kellett áldoznia azt az embert, aki hosszú idő óta előszőr és megkérdőjelezhetetlenül fogadta a bizalmába tudván azt, hogy ezzel teljesen elzárja magát attól, hogy valaha is tiszteljék és végül a saját életébe fog kerülni azért, hogy legyőzzék Tom Denemet. Ez akkora akaraterőre, gerincességre, fondorlatosságra és észre vall, amit senki másról nem tudok elképzelni.

- Amikor ismeretlen veszély fenyegette az iskolát (2. könyv), akkor Piton volt az, aki a sportmérkőzést vezette, hogy meg tudja védeni a gyakorlott svk tudásával a diákokat.

- Valahányszor kétes alakok szállták meg az iskolát Piton volt az, aki ezt szépen észre vette és nemtetszését fejezte ki emiatt. Ami később igazolódott, bár akkor is csak egy ember figyelt rá, mr.D. Amikor mr.D. már nem volt ott, akkor bizony nem volt ki tartsa benne a lelket, nem volt senki, akiért érdemes lett volna harcolnia, csak egy ellenfele volt, és azt akarta, hogy minél előbb véget tudjon veti a küzdelemnek úgy, hogy a (Dumbledore-ral kieszelt) agyafúrt tervüket végre tudják hajtani.

Ha gondolod írj le néhány példát te is, hogy mikor tartottad a történetben Piton cselekedeteit kcsgnek!

2014. júl. 16. 20:56
 10/13 A kérdező kommentje:
Látom téged nagyon foglalkoztat a téma.Ami azt illeti,engem annyira nem,hogy most elkezdjem este nyálazni a könyveket(megjegyzem,nincs meg az összes,bár neten fent van,de francnak van kedve utána keresni),hátha találok(találnék,nem is egyet) valamit Piton ellen.Egyébként ami így hirtelen beugrott,az a Nevilles sztori volt.Voldemortot nem érdekelte Neville,nem ő volt a kiválasztott,ergo Pitont sem kellett volna,hogy érdekelje.Anno 81'ben lerendezte a szüleit,azt csókolom.Erre föl Piton majdnem rosszabbul bánt Nevillel,mint Harryvel.Pedig Nevillet szüleit gondolom csak látásból ismerte.Egyébként nem vitatom,Piton megvédte Harryt,de valahol csak önös érdekből.Szerette az anyját,de utálta a fiát.Ebben hasonlítottak Dumbledorral(honnan vetted ezt a Mr.-ezést?):Harryt csak egy eszköznek tekintették,nem számított volna sem Dumbledornak,sem Pitonnak,ha Harry meghal a Voldemorttal való harcban,vagy utána,hogyha megöli előtte Voldemortot.Nem védem Pottert,de mégiscsak egy emberi lény volt ő is,érzett,látott,szagolt,hallott.És mindketten egy eszköznek tekintették.Épp ezért mondom,hogy nem kéne annyira Pitont ajnározni,mert szerintem messze volt ő attól makulátlan embertől,amilyennek beállítják a rajongók(legalábbis egy részük).Dumbledore az elején jó volt,a végére "rossz".Az emberek ezért utálják.Piton az elején volt rossz,a végén "jó".Az emberek úgy emlékeznek rájuk,ahogy lezárta őket Rowling.Pedig előtte is volt élet.Potter is mondta,hogy Piton bátor volt.Igen,bátor.De nem jó.Nem is gonosz,de nem jó.Ahogy Dumbledore sem.Ő is messze állt a jóságtól,de nem volt gonosz.Csak önző.Ahogy Piton is.
2014. júl. 16. 22:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!