Szerintetek melyik a szörnyűbb? (árvasággal, Harry Potterrel kapcsolatos, de azok is válaszolhatnak, akik esetleg nem ismerik vagy utálják a HP-t, mert ez a kérdést csak ihlette, lent majd magyarázat)
Árvaság szempontjából ti melyiket tartjátok rosszabbnak: Harry Potterét vagy Neville Longbottomét.
Ugye azt mindenki tudja, hogy Harry szüleit Voldemort ölte meg.
Aki nem tudná, mi történt Neville szüleivel, annak elmondom (amikor még csak a filmeket láttam, de nem olvastam a könyveket, akkor én sem tudtam). Ők a varázslókórházba (Szt Mungó) kerültek, amikor Neville egy éves volt, mert tönkrement az elméjük épsége (annyi ideig használták rajtuk a Cruciatus átkot). Emiatt nem tudnak normális emberként funkcionálni a társasalomban, a saját gyereküket sem ismerik fel.
Idézet a könyvből róluk:
"A ágyak közti folyosón hálóinges nő csoszogott feléjük. Neville édesanyja
volt – de nem az a pirospozsgás, mosolygós boszorkány, akire Harry a
Főnix Rendjének egykori tagjait ábrázoló csoportképről emlékezett, hanem
egy sovány, beesett arcú, aránytalanul nagy szemű, színtelenre őszült hajú
asszony. Nem akart beszélni – talán nem is tudott – csupán bizonytalanul
felemelte a kezét, Neville felé nyújtva valamit, amit a markában tartott."
Szóval a kérdés lényege az, számotokra mi lenne a rosszabb, úgy felnőni, hogy nem élnek a szüleitek, vagy pedig élnek, de tulajdonképpen olyanok, mint az élőhalottak (Csak megjegyzésként, szerintem az első opció, Harryé a kevésbé rosszabb)?
Szerintem Neville helyzete azért rosszabb, mert hiába tudja az agyával, hogy a szülei állapota soha nem fog javulni, azért szerintem még reménykedik, így nem tudja eltemetni magában, hanem minden egyes látogatás alkalmával felszakad a seb.
Ezzel szemben Harry állapota végleges. Ő könyebben tudja lezárni és tud továbblépni.
Bár ha már Nevillet és Harryt hoztad fel, szerintem az sem mindegy, hogy Nevillenek van olyan rokona, aki szereti őt.
4-es, sajnos tévedsz, a HP-ban semmilyen varázslattal nem lehet feltámasztani a holtakat (a Feltámasztás Köve is csak az árnyképeiket, szellemeiket hozza vissza, enm az igazi embert, ráadásul megzavarja a holtak nyugalmát). Neville szülei pedig olyan mértékben károsodtak, hogy már nem lehet meggyógyítani őket, csak kórházban ápolni (ne feledd, hogy a fekete mágia, főleg az ilyen erős átkok nagyon erős, maradandó károsodást okoznak, pláne ha sokáig fenntartják őket és ráadásul egyszerre nágy ember).
De a kérdés elején pont írtam, hogy nem a Harry Potteres, varázslós rész a lényeg, hanem a szülők állapota, és hogy ki szerint melyik a rosszabb (főleg a gyereküknek lenni).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!