Az Éhezők viadaláról, a filmről lenne több kérdésem. El tudnátok magyarázni (mert nagyon nem értem)? :D
Szóval az első részt megértettem de a második elég homályos. Kövezzetek meg, de nem tudom megérteni hogy a 75. éhezők viadalán miért az előző nyertesekből válogatnak és miért nevezik ezt "a harmadik nagy mészárlás"-nak? Az a szövetségesük, amelyik nő és a liftben levetkőzött előttük (a nevét nem tudom, de biztos tudjátok kiről beszélek)az miért bántotta Katnist és mit csinált vele? Mi lett Peetaval? Őt a film végén már nem mutatták. Miért semmisítették meg a 12. körzetet? És miért ölték meg Cinnat (a stylistot)? Katnis és Peeta egymásba szerettek, vagy Katniss azt a fiút (a nevét nem tudom) választotta aki megmentette az anyját és a húgát?
Tudom.. fejbe lőhetitek magatokat és anyázhattok :DD
Azért a nyertesekből válogatnak, mert veszélyt jelentenek a rendszerre, éppúgy mint Katniss, aki már szimbólummá vált.
Azért nevezik nagy mészárlásnak, mert minden 25. viadal nagy mészárlás.
> Miért semmisítették meg a 12. körzetet?
Mert onnan indult a rendszer bomlasztása.
> És miért ölték meg Cinnat (a stylistot)?
Mert ellenszegült a nagyfőnök kérésének - nem a rendes esküvői ruhát adta Katnissre, hanem tuningolta, és fekete lett a végén.
SPOILER!!!
Peeta es Katniss ossze fognak jönni és gyerekük is lesz, de csak a 3.rész legeslegvégén. Tehat a part 2 végén.
Katniss hülyíti mindkét srácot. Érzelmileg éretlen, önző csitri, Gale és Peeta helyében keresnék másikat.
Utálom az ilyen nőket, akik tönkreteszik ezzel a csiki-csukival a férfiakat, nem is beszélve arról, hogy összeugrasztják őket egymással.
A harmadik rész vége felé Katniss megkapja a magáét tőlük, mikor elcsíp egy beszélgetést, ahol Gale és Peeta kitárgyalják Katnisst a háta mögött. Azon is besértődik és duzzog, ahelyett, hogy elgondolkodna rajta.
Haymitchnek igaza volt, ha Katniss ezer évig élne se érdemelné meg Peeta-t (se Gale-t).
Hatos, szigorú vagy, de jogos.
Kár, hogy a filmben nincsenek így árnyalva a karakterek. Azt hiszem vennem kell egy e-bookot, és elolvasni a könyveket.
Így igaz, kissé szigorú vagyok, egy részét vissza is szívom, elvégre kamasz lányról van szó.
Most egy kicsit osztom Peetat is. :)
Ő egy vérbeli idealista, aki egy, a képzeletében felépített, idealizált Katnissbe szerelmes tíz évig, holott soha egy szót nem váltottak egymással, egészen az aratás napjáig.
Az eltérítés után már eltűnik a lila köd, annak látja Katnisst, ami valójában: labilisnak és manipulatívnak, aki kihasználja és megalázza őt úton-útfélen. Peeta szókimondó stílusa bosszantja a lányt, nem tetszik neki, hogy már nem isteníti őt Peeata, nem lehet dróton rángatni a szerencsétlen fiút.
Megtört a varázs, a tiniszerelemnek vége.
Gale az egyetlen felnőtt a szerelmi háromszögben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!