Csak nekem ez a véleményem a Schindler listája című
filmről?
Figyelt kérdés
Ma kezdtem el nézni de befejezni nem tudtam. Egyszerűen annyira azt nyomja,h az összes német gonosz és pénzéhes ellenben a zsidók egytől egyig kedvesek és jó fejek,h az nem igaz.... ja és persze ahogy minden ilyesfajta filmben itt is csak a zsidóság megpróbáltatásairól van szó. A melegek,cigányok és a simán csak a kormánynak "kellemetlen személyek" még szót se érdemelnek. Értem én,h ők voltak többségben de akkor is.... végig ilyen lesz a film? Ilyen egysíkú, átvitt értelemben is fekete-fehér? Ha igen akkor nem értem,h miért verik ennyire nagy dobra. Ilyen filmből már van egy pár.
Ha a szövegemből esetleg az jött le,h antiszemita vagyok, elnézést. Az értelmi szintem meghaladja a 0-át szóval senkivel sincs bajom a származása miatt.
17/L vagyok szóval ha sok baromságot írtam bocsesz de még nem volt elég időm megérteni a múltat.
A többség a meggyilkotak között zsidó volt, azért van rajtuk a hangsúly. De azért azt se felejtsük hogy amerikában a legtöbb "nagykutya" meg akik a holokausztos filmeket csináljak ők is zsidók. szóval van benne némi önsajnáltatás. Az tény hogy borzasztó dolgokat műveltek, a végén nekem kifolyt a szememből a könny, de a mai amerikában élő zsidókat nem sajnálom egy kicsit sem. pénzéhes gonoszok
2015. jan. 15. 19:16
12/15 anonim válasza:
Jól érzed, mert ez egy zsidó propagandafilm. A zsidókat valójában már rég rohadtul nem érdekli, mi történt velük 70 éve, csak az abból származó üzleti haszon miatt tettetik a jajongást, mert egyszerűen ilyen a természetük, mindig is ilyen volt. Hangsúlyozom, hogy nem vagyok sem náci, sem holokauszttagadó, mert azt nem vonom kétségbe, hogy a deportálás-zsidóüldözés-írtás történelmi tény. Szerintem is hatásvadász, egyértelműen érzelmekre hat. Egyedül Fiennes játéka miatt szoktam néha belenézni, mert 20 éve a csapból is ez a film folyik. Ha igazán jó filmet akarsz nézni a témában, akkor az Élet szép címűt ajánlom, de azt nagyon.
2015. febr. 19. 12:38
13/15 anonim válasza:
A filmnek nem az az üzenete, hogy a német irtja a zsidót, és a német milyen rossz, míg a zsidó mennyire művelt és nemes. A film mondanivalója az emberiség gyarlóságának bemutatása. Az, hogy ember az embernek farkasa. A mocskos 20. század, az emberiség szégyene: a gyűlölet átjár mindent. És ugyanúgy ma is, csak olvasd el a kérdésedhez érkező hozzászólásokat. Kit érdekel, hogy hatásvadász a kislány piros kabátban? Gyomorforgató, hogy emberek- és hangsúlyozom, hogy emberek- képesek a pénzért, a hatalomért, végső soron az állati ösztönök kielégítéséért ennyi fájdalmat okozni a többi élőlénynek. A gyűlölet gyűlöletet szül, mindegy, ki a szenvedő fél. Szeptember 4. magyar-román meccs, eltelt 100 év és ugyanúgy tombol mindenkiben az utálat, sajnos erkölcsileg képtelen fejlődni az emberi faj. A Schindler listája bemutatja a helyes viselkedést ebben az embertelen világban, az egyszerű egyén szűk látóköre viszont nem engedi, hogy az igazi üzenet átjöjjön.
2015. aug. 22. 16:50
14/15 anonim válasza:
Nekem tetszett a film! Spielberg bizonyította, hogy nem csak Jirassic Parkot tud gyártani!
Igen, végig a zsidóság megpróbáltatásairól fog szólni, és lehet ezt egysíkúnak nevezni! De!!!
Mint a film címében is benne van, Schindler listája, alias arról szól, hogy Schindler összeírt egy listát, amin a gyárában dolgozó/dolgozott zsidókat próbálja kimenekíteni! Hozzáteszem, sikerrel! Szóval Schindler igenis egy hős, és igenis a zsidókra és a gonosz nácikra van a helyzet kihegyezve! A filmtörténelem egyik, ha nem a legnagyobb alkotása! Aki így vélekedik erről a filmről, megvan róla a nem túl rózsás véleményem. Amihez neked is, nekem is jogom van!
2017. máj. 17. 16:22
15/15 anonim válasza:
A filmben Schindler egy hös (a telefonomon nem lehet hosszú öt írni) az elejen úgy kezdte de amikor észrevette hogy mi történik akkor teljesen megváltozott és életét veszélyeztette a zsidókért akik dolgoztak neki és eladta a dolgait hogy megmentsen zsidókat, a sírja Izraelben van a zsidó hösök mellett.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!