Csak nekem ez a véleményem a Schindler listája című filmről?
Ma kezdtem el nézni de befejezni nem tudtam. Egyszerűen annyira azt nyomja,h az összes német gonosz és pénzéhes ellenben a zsidók egytől egyig kedvesek és jó fejek,h az nem igaz.... ja és persze ahogy minden ilyesfajta filmben itt is csak a zsidóság megpróbáltatásairól van szó. A melegek,cigányok és a simán csak a kormánynak "kellemetlen személyek" még szót se érdemelnek. Értem én,h ők voltak többségben de akkor is.... végig ilyen lesz a film? Ilyen egysíkú, átvitt értelemben is fekete-fehér? Ha igen akkor nem értem,h miért verik ennyire nagy dobra. Ilyen filmből már van egy pár.
Ha a szövegemből esetleg az jött le,h antiszemita vagyok, elnézést. Az értelmi szintem meghaladja a 0-át szóval senkivel sincs bajom a származása miatt.
17/L vagyok szóval ha sok baromságot írtam bocsesz de még nem volt elég időm megérteni a múltat.
A filmben sem minden német gonosz. Ott van rögtön a főszereplő, Schindler. A katonáknak sem volt túl sok választásuk. Ha ellenszegülnek, mehetnek ők a gázkamrába vagy pedig ott rögtön főbe lővik őket. Betehettek volna pár ilyet is a filmbe, de inkább a szemetek voltak kiemelve. Gondolom az látványosabb, szemléltetőbb. A melegek, cigányok pedig azért nincsenek említve, mert főleg a zsidókat nyírta ki Hitler. Pedig inkább egy másik kisebbséggel kellett volna foglalkoznia. A zsidók legalább dolgoznak és tanulnak, velük nincs bajom. A melegekkel sem, azt leszámítva, hogy konkurenciát képeznek. Bocs a rasszista megnyílvánulásért, de már elegem van, hogy éjjel-nappal nyavajognak és gitároznak az ablakom alatt, és még le is parasztoznak.
Visszatérve a filmhez, ez direkt ilyen egyoldalú. A zsidók szenvedéseit akarta kiemelni. Ugyanúgy, mint pl. a Pearl harbor az amerikaiakét. Abban is a japánok a gonosz, gyilkos terroristák, az amcsik pedig a szerencsétlen áldozatok, a jók. Én azt a filmet is utálom. Sajnos kötelező volt ezeket töri órán végignézni. Ha levetettem a szemem a képernyőről, a tanár már is ordított, mint a sakáll.
Hol írtam,h én szerintem ezek nem történtek meg? Anyám.....
Persze tudom,h a 16 év alattiakat egyszerűen kinyírták mert nem voltak jó munkaerő, tudom,h azokkal az emberekkel olyan dolgok történtek amik már-már felfoghatatlanok. Itt most nem erről van szó, hanem arról,h ez a film úgy állítja be a dolgokat,h aki német az egy k*csög. Még Schindler is. A pénzért, olcsó munkaerőért csinálta első sorban és csak másodkérdés volt,h így sok embert megmenthet. A zsidók ellenben mind kedves, jóemberek. Nekem csak ezzel a szélsőségességgel van gondom. Vannak olyan filmek amik nem ilyenek. Vannak olyanok ahol érződik,h a világban semmi sem fekete, vagy fehér hanem minden szürke.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!