Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Álomháború, van amit nem...

Álomháború, van amit nem értettem? Csak az válaszoljon aki látta és értette miről szól

Figyelt kérdés

Az elején Babydoll apjával megegyeznek hogy a lány semmire sem fog emlékezni. De aztán arról van szó hogy megveszi a Pénzeszsák. De ha agyhalottat csinálnak belőle akkor gondolom semmire sem jó már. Tehát akkor a vétel csak egyszeri alkalom lett volna? Csak a szüzességét vette volna meg? És a végén akkor is agyhalottá tették volna ha nem gyújtja fel az épületet?

A másik meg hogy az eltárgyiasítás ellen küzdenek elvileg ugye? És azt mondja a főnöknek hogy sose lesz az övé meg gondolom így senkié se. A bővített változatban pedig a szabadságért odaadja magát a pénzeszsáknak?

2014. jún. 29. 12:49
 1/4 anonim ***** válasza:

Az eleje, amikor apukával megegyeznek, a valóság - az ápoló (aki majd az álomban a striciféleség lesz) aláhamisítja a doktornő (aki álomban a tánctanár) aláírását, hogy 5 nap múlva lobotomizálják majd a lányt.

A többi az a lány "álma" (inkább képzelete), ahol a valóság eseményei alternatívan jutnak el hozzá (valójában nem erőszakolják meg, a pénzeszsák nem veszi meg, egyszerűen ő a lobotomista, aki nem tudja, hogy nem hiteles az aláírás).

A lány egyrészt küzd, hogy kiálljon magáért és küzd az intézet (álmában bordély) elnyomása ellen, de végül rájön, hogy a "szabadság" az, hogy "odaadja magát" az álomban, ez a valóságban annak felel meg, hogy beletörődik a lobotómiába, a saját emlékeitől és bűneitől, bűntudatától akar szabaddá válni, inkább feledésben, zombiként élne, minthogy szembesüljön és együtt éljen a valósággal (véletlenül ő lőtte le ugye a húgát).

A bővített változat az "eredeti", a besorolás miatt vágták meg (Amerikában ezt szigorúan veszik, a vágott az PG-13-mas, a vágatlan R kategóriás)

2014. jún. 29. 14:07
 2/4 A kérdező kommentje:

Így már érthetőbb lett. Köszönöm :) És ki volt az őrangyala?

Olyat is olvastam hogy van aki szerint a többi lányt is csak képzeli?

2014. jún. 29. 22:46
 3/4 anonim ***** válasza:

Az őrangyal, amiről az elején beszél, szerintem a lelki erő - bármilyen formát ölthet, de belülről fakad, valami ilyesmit mond az elején.

Azt megtudjuk hogy a valóságban egy lányt - valahogy - megszöktetett, ő lehetett álmában Sweet Pea, a többi lány nyitott kérdés marad, lehet hogy más ápoltak, lehet, hogy csak a képzelete szüleményei (vagy a saját személyisége kivetített részei akár.

2014. jún. 30. 00:07
 4/4 A kérdező kommentje:
Értem köszönöm.
2014. jún. 30. 09:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!