Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » A Faun labirintusában a...

A Faun labirintusában a kislány most akkor beképzeli az egészet?

Figyelt kérdés

Példának. a gyökér az ágy alatt tényleg ot van, vagy a lány csak odahalucinálja, és mi azt látjuk?

Am részvétem a csóri dadogós srácnak. Majdnem sikerült.

2014. jún. 24. 23:35
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
79%

Szerintem nem képzelte, de nem is a (látható) valóság. Inkább olyasmi, mint a Matrix című filmben. Tehát egy másik, párhuzamos "világ". Ami a film szerint ugyanúgy létezik, de nem mindenki láthatja meg. Pl. ahogy egy olyan ember aki hisz vmiben (Istenben, az univerzumban, alternatív gyógyulásban, csodákban stb.) az több mindent tapasztal, mint aki szkeptikus.

Én így értelmezném.

2014. júl. 16. 10:39
 12/13 anonim ***** válasza:
én most néztem meg, és szerintem se valós... de tényleg nézőpont kérdése, én jobban szeretem a pszichológiai megközelítést, mint a sima fantasyt.
2016. okt. 18. 03:33
 13/13 anonim válasza:
100%

SPOILER, SPOILER, SPOILER

Olyan értelemben mondhatta a rendező, hogy valóság volt, hogy a kulcs amit a békától megszerzett, az a kulcs az éléskamrához a partizánoknak. A kés amit attól a szem nélküli lénytől vett el az a kés ami Mercedesznél volt. (Kifigyelte Mercédeszt, mivel neki volt képessége meglátni az a rejtett dolgokat) és utánozni akarta, példát venni róla, keresett valami felnőttet akihez hasonulhatott, és ott ezek voltak. A mesebeli részek pedig ezeknek a megjelenítése, esetleg eljátszotta. A fantáziavilágban történtek végül mind kudarcot vallottak, ahogy a labirintus sem tudta őt elrejteni. A kisbaba elrablása ezek alapján fogant meg, mert nem lehetett biztos benne valójában a partizánok mit akarnak, ugyanis tudott a késről és a kulcsról. Végül visszaadta az apjának mert a csecsemővel már nem akarta zsarolni. A kislány a kapitánynak láthatatlan volt, le sem szarta konkrétan az egész történetben, ezért is túlélte volna valószínűleg ha békén marad. Ezért nem szabad hinni a meséknek. A felnőttek háborújának vihara, a kislányt is belesodorta abba, amit nem egészen értett. Adaptációmban a filmben megjelenő szörnyek a háború és a szörnyűségek mozgatórugói, lomha ormótlan szörnyek képében. Ami érdekesebb hogy mennyire pontosan megjeleníti a pszihopatákat a kapitány figurájában, és rámutat hogy az érzelmek világa számára éppúgy láthatatlan volt, mint a kislány világa. És hogy mennyire fölöslegesek a pszihopaták, ez a faszi a filmben lelőtt egy orvost, egy kislányt, néhány haldokló partizánt, és elvesztette az állásait, amiért odaküldték, tehát még sikeresnek sem volt mondható. Mindenképpen kötelező alkotás, mert a világ tele van pszihopatákkal, érdemes megmutatni a gyenge pontjaikat.

2017. aug. 20. 13:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!