Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Hobbit - Smaug pusztasága egy...

Hobbit - Smaug pusztasága egy nagy habisztik! Miért szeretik?

Figyelt kérdés

Láttam az összes Gyűrűk ura részt, a Hobbit 1. részt moziban néztem, ám a Smaug pusztaságára már nem mentem moziba, pénzkidobásnak ítéltem már akkor is, ugyanis az 1. része se jött át. Nem bántam meg, hogy egy fillért nem fizettem érte, nem éri meg az árát, egy lehúzás.

Több, mint 160 perc a film, ez hosszúnak tűnik, de mégis érdektelenségekkel megy el a film. Hogy miről szól? Mendegélés, kitűzik a vérdíjat a törp fejére értelmetlenül, Gandalf megmondja, hogy hol találkozzunk, de ti ne térjetek le az ösvényről - na már itt elárulta, hogy le fognak térni... Pókok, aztán pont akkor jelennek meg a tündék, pont megmenekíti a törpöket. Ez meglepetés volt számomra, azt hittem Gandalf fogja pont megmenteni őket úgy, mint az 1. részben is. Szar, kiszámítható film, Trónok harcához képest semmi. A törpök cseberből vederbe esnek, de a veder nem mondható vedernek, mert kiszabadulnak a tündéktől, és az orkok PONT akkor jelennek meg és PONT az előnyükre válik. De az egész film a pont szerencséről szól, senki sem fog meghalni sajnos, semmi izgalom, kiszámítható az egész film. Már a legelején tudtam, hogy mi fog történni, pedig nem vagyok egy nagy Gyűrűk ura szakértő, mint átlag néző fogalmazom meg e gondolatokat. De a vége felháborító! Az 1. rész sem szólt semmiről, a 2. rész sem, egy nagy időhúzás az egész, hogy minél több részt kiadhassanak és pénzt csikarjanak ki ezért az emberektől. Már vártam, hogy legyőzzék a sárkányt úgy, ahogy meg van írva, de annyit szalasztották az időt, hogy a végén már nem jutott idő erre sem. Ja meg persze, ott van az egyik ork hadvezér, aki a tündével harcol, aztán persze, hogy egyik se hal meg, elmenekül, újabb időhúzás.

Legjobban a törp és a tünde szerelme tetszett, de viszont az tényleg vitte a pálmát. Arra se számítottam, hogy Gandalf nem tud kiszabadulni a csapdából, hiszen ebben a filmben mindenki aki számít, úgyis kiszabadul, na de majd a kövi részben...

Szóval ez a film egy nagy habisztik! Nem szól semmiről, időhúzások és értelmetlen részek tömkelege, kiszámítható. Jaaaajjjj most jut eszembe a legjobb rész!!! :D Amikor felmennek a hegyre, nem találják a likat, ami egy szaros papíron meg van írva, máris elmegy az összes törpe, ezért küzdettek életet feláldozóan, de nem találják a kulcslyuka t - ez a film szánalma és szégyene volt! Kiszámítható volt, hogy úgyis meglesz a lyuk, megérdemelték volna, hogy hazasétáljanak azok a törpök semmi nélkül, és vége legyen a filmnek és az egész sorozatnak. De persze még pont felbukkan a nap, és pont ott teremnek a törpök a pont le nem esett kulccsal.

Beszélő sárkány, aki olyan béna, mint a seggem, elszalasztja az összes elemózsiát - nem is értem, hogy lehet egy ilyen béna sárkány a nagy és dicső Smaug? Hát úgy, hogy mindenki más rohadtul bénább.

Jajj még az is kedvenc részem volt, amikor hordókban mentek a vízen lefelé, és pont el tudtak szökni, pont megöltek az összes orkot, pont, szóval már azt is tudjak, hogy a bénasági sorrendben legalul az orkok vannak. De akkor miért fosik a tünde király és miért mondja azt, hogy jaj engem nem érdekel csak a mi földünk.

Ez az egész film kiszámítható, egy Rambo filmhez hasonlítható, felesleges és értelmetlen részekkel van tele.

Miért szeretik ezt az emberek? Azért, mert a Gyűrűk ura, a régebbi verzió sikeres volt és azt még lehetett nézni?

Ez a film a háttérben elmegy, ha uncsizik az ember, vagy egy pattogatott kukorica mellett még nézhető, de a 10 éves kisfiam is nyugodtan megnézhetné, a mai filmekhez képest szerintem elunná rajta magát.

Bosszantott ez a film, nem érzem minőséginek, maximum amennyit költöttek rá, max attól aggatható rá a "minőség" szó. De én esküszöm egy régi olcsó filmen jobban szórakozom, mint ezen. Nem ajánlom senkinek.

2014. máj. 30. 23:46
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
Már nem azért, de a magyar hangnak semmi köze a filmhez, vagy a készítéséhez, vagy akármihez. Az csak attól függ, hogy a magyarok kit választanak. Amúgy meg fogalmam sincs milyen a magyar hangja, nem szokásom magyarul nézni, főleg ha pont a színész hangja az egyik lényeges az alakításban.
2014. jún. 1. 17:04
 12/31 anonim ***** válasza:
77%

Ha ennyire nem tetszik, nem kell megnézni. A kérdező a mozit pénzkidobásnak ítélte, de csak volt annyira kíváncsi, hogy aztán letöltse vagy valahogy megnézze a filmet, utána pedig kiállítson róla egy ilyen véleményt.

Egyébként Tolkien a könyvet eredetileg a gyerekeinek írta, tehát kb. a 10 évesek korosztályának, ezért nem kell meglepődni, hogy sok minden "pont akkor, pont úgy" történik, ahogy a szereplőknek jó. Például a "tündék megmentik őket a pókok elől" rész a könyvben is benne van, a "ne térjetek le az útról" tanács is elhangzik a könyvben.

Nem tagadom, hogy van benne időhúzás, de ez már akkor nyilvánvaló volt, amikor bejelentették, hogy háromrészes filmet csinálnak a háromszáz oldalas könyvből.

És egy eredendően gyerekkönyvtől mégse várd, hogy úgy hulljanak benne a közkedvelt szereplők, mint a Trónok Harcában (ami mellesleg nagy kedvencem). Mellesleg megemlítendő, hogy ezt se fogja mindenki túlélni.

2014. jún. 1. 17:41
 13/31 A kérdező kommentje:

A Hobbit első részét a moziban néztem meg, érdekelt és sokat is vártam tőle, legalább olyan jó alkotást, mint a Gyűrűk urát. De bevallom már az első résznél ránéztem többször az időre, hogy mennyi van még, mert hosszú volt és nem történt benne sok minden ugyanúgy, ahogy a második részben sem; a legvégén nem kerül sor a nagy összecsapásra, pedig számtalanszor ott lett volna a lehetőség. Vajon a harmadik részben is mindenki elmenekül és húzzák tovább az időt?

Ám már a legelső részben a sok vándorlás is feltűnő volt, bár én egy-egy mellékjelenettel nem értettem egyet.

A sárkány egyrészt azért béna, mert beszél; amikor egy filmben megszólal egy sárkány, akkor az már nekem alapból fura:D. Milyen lenne, ha a Trónok harcában egyszer csak elkezdenének Khaleesihez beszélni a sárkányok magyar hangon? :D A sárkány kinézetével nem volt baj, élethűre sikerült.

Másrészt a feltűnő bénasága, hogy nem kapott el egy törpöt sem. De az háborított fel igazán, amikor face to face állt a törp és a sárkány, és hoppá pont meggondolta magát a sárkány a legvégén, tehát hiábavaló volt ez a hosszú hajkurászás, és inkább hagyja hadd nézze végig a város pusztulását ahelyett, hogy inkább felfalta volna már. Itt már teljesen hitelét vesztette nálam a film, főleg hogy be is fejeződött azonnal, pedig a végére már nem is néztem mennyi idő van a filmből. Már csak az adná vissza érdeklődésemet a film iránt, ha a sárkány elpusztítaná a várost, a törpök a kincsen veszekednének, miközben a sárkány visszatér és felfalja valamennyiőjüket, de sikerülne néhánynak elevickélni tutajon, jól megszedve magukat, és az isten háta mögött egy szigeten élnék végig életüket gondoktól mentesen - ám nem hiszem, hogy ez lenne a folytatás.

2014. jún. 2. 03:51
 14/31 anonim ***** válasza:
100%
Te sem vagy egy korán fekvő típus. Nem Spoilerezek, csak annyit mondanék, h ezeket az elvárásokat nyugodtan tartsd fent, lehet h teljesülnek, nem mondom meg. És ha az első két rész csak ezek miatt nem tetszett, akkor a harmadik még beválthatja a reményeidet, sőt kárpótolhat.
2014. jún. 2. 04:15
 15/31 anonim ***** válasza:

"Már nem azért, de a magyar hangnak semmi köze a filmhez, vagy a készítéséhez, vagy akármihez. Az csak attól függ, hogy a magyarok kit választanak."

Ebben igazad van, de ezzel (és a jó kis magyar fordítással) igenis el tudják rontani magát a filmet... :( :) A szinkron egy maghatározó tényező, főelg azoknak, akik magyarul nézik... Akik feliratosan vagy angolul nézik, azoknak persze hogy mindegy... De az emebrek többsége nem így nézi, köztük én se.

2014. jún. 2. 12:37
 16/31 anonim ***** válasza:
2014. jún. 2. 12:43
 17/31 anonim ***** válasza:
100%
Nem. Tévedtek a magyarhangot nem a magyarok választják hanem a stódiók (Wornan/New Line/MGM).
2014. jún. 2. 13:54
 18/31 anonim ***** válasza:
80%

Jó, tök mindegy, hogy kiválasztja ki, akkor sincs sok köze magázhoz a filmkészítéshez. Ha a szinkron rossz, azért nem a film hibás.

Kérdező, biztos, hogy neked 10 éves gyereked van? Mert te magad sem viselkedsz érettebben egy 10 éves kölyöknél, elég gázos. Lehet, hogy most egy nagy titkot árulok el, de ez a film A hobbit. Nem a Gyűrűk ura, nem Trónok harca. MIÉRT is kéne hasonlítaniuk egymásra? Úgy viselkedsz mint egy óvodás aki megevett egy almát, és aztán kivágta a hisztit, hogy nem körte íze van! Miért kéne annak lennie, amikor teljesen más? Nem véletlenül vannak különböző műfajok. Elég unalmas lenne a világ, ha olyan szabályok szerint írhanának csak történetet, hogy pl: a sárkonyoknak tilos beszélni mert king cobra szerint az béna. Itt beszélnek, ott meg nem. Ennyi. Get over it. Szerintem a Trónok harca egy kalap kaka, és nem bírom felfogni mit csorgatják fölötte egyesek a nyáluk. Tudod mit csinálok? Nem nézem, és nem foglalkozok vele!

Amúgy meg elnézést, hogy sokat utaznak, mikor ez a történet egy UTAZÁSRÓL SZÓL mind fizikailag, mind lelkileg! Nem gondoltad volna mi? Tök véletlenül hívják There and back again-nek...

2014. jún. 2. 18:57
 19/31 anonim ***** válasza:
85%

Pont hogy a szerelmi szál a legbénább, mert annak (és az új, kitalált szereplőnek) aztán végképp semmi köze az alapműhöz. Egy könyv megfilmesítésénél nem kell mindent pont úgy megcsinálni, ahogy ott van, kell a változtatás, de azért nem kell túlzásba esni.

A kiszámíthatóságról meg már megírták, hogy azért az, mert ez egy gyerekmese.

A sárkányról meg annyit, hogy ahány világ, annyi megoldás. Itt beszél, valahol nem. A sárkányszívet meg ne nézd, ha neked ez ennyire nem tetszik.

Tény, hogy nem tökéletesek a filmek, és látszik rajtuk, hogy jócskán szerepe van benne a pénznek is, de amiket te rossznak könyvelsz el, azok nagyrészt a könyvben is úgy vannak.

Olvas el a könyvet, komolyan.

2014. jún. 2. 20:20
 20/31 anonim ***** válasza:
100%
Én még nem láttam olyan filmet ahol nagyrészt ne lehetne kiszámítani, hogy mi fog történni legkésőbb menet közben. Ez van ha már egy jó ideje nézi őket az ember. Minden sablont megismer. De az értelmesebbje nem jön ide emiatt bömbölni.
2014. jún. 2. 20:32
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!