Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Higurashi-nak mi a vége?...

Higurashi-nak mi a vége? Jöhetnek a spoilerek

Figyelt kérdés
eljutottam a 10.epizódig de meguntam az ismétlődést, fontosabb dolgokra lennék kíváncsi a sztoriban és a legvégére

#vége #spoiler #higarushi
2014. ápr. 4. 21:44
 1/6 anonim ***** válasza:
Hidd el nézd tovább. Igazából le is van zárva meg nincs is. Főleg Rika storyra gondolok. Hidd el én is így voltam, de a második évada nagyon sok minden megmagyaráz. Sajnos a Higurashi-Umineko közötti kapcsolatról anime nem készült pedig Rika nagyon megérdemelte volna.
2014. ápr. 4. 22:58
 2/6 anonim ***** válasza:

Te kértél spoilereket, hát tessék:

A második évadban kiderül, hogy a sztori igazi főszereplője Rika, és azért van ez a sok mini fejezet, mert ezek különböző világokban játszódnak, és Rika azt a világot próbálja megtalálni (Hanyuu-val, az isten barátnőjével (xD)), ami happy end-el végződik. Rika minden világban meghal, a legtöbbször Takano miatt, de a Watanagashiban Shion ölte meg, a Meakashiban pedig emlékezett erre és inkább öngyilkos lett. Azért bolondulnak meg a szereplők, mert van a faluban egy betegség, a Hinamizawa szindróma, amitől az illetőnek paranoid gondolatai lesznek, és akár egy agresszív pszichopata gyilkossá is válhat. Ezt a betegséget kutatja Takano és Irie a klinikán, és Rika segédkezik nekik, ugyanis ő a főhordozó. Takano azért akarja megölni Rikát, mert az elmélete szerint a főhordozó halála után 48 órán belül az egész falu level5 tüneteket produkál majd (5 szintje van a szindrómának). Senki nem hisz a kutatása hitelességében, ezért van szükség ilyen drasztikus módszerekre. Jah és nem mellesleg a hinamizawai gázkatasztrófáért, meg Tomitake haláláért is ő a felelős. A lényeg, hogy az utolsó világban Rika emlékszik majd arra, hogy Takano megölte, és a barátaival összefognak, " harcolnak a gonosszal " (de tényleg, nagyon odab*sz az a végső csata xD) és végül elérik a happy endet. Dióhéjban ez a Higurashi:))

2014. ápr. 21. 16:10
 3/6 anonim ***** válasza:
De ez csak egy alap. Igazából a legjobb sajnos nincs meganimálva, az pedig a Rika és Bernkastel közötti "kapcsolat"!
2014. ápr. 21. 17:03
 4/6 anonim ***** válasza:
Hátigen, ha mást nem legalább egy OVA-t csinálhattak volna... Mondjuk így jobban belegondolva.. Az Umineko adaptációja is elég ratyi lett, lehet, nem kéne a DEEN-re bízni ilyeneket :/
2014. ápr. 22. 18:44
 5/6 anonim ***** válasza:

Uminekot alig dolgozták fel, szerintem is pocsék lett. Van egy haverom aki a Higurashi és Umineko Visualnovel-eket imádja. Elmondása szerint az Umineko adaptációja úgy rossz ahogy van, hiányos és még az első novelt sem dolgozza fel teljesen.

Eredetileg szerinte olyan üzenete van a novelbe ami az animébe nagyon gyengén csináltak meg, az pedig az hogy a bűntényeket lehet értelmezni mind a két oldalról.

Én remélem hogy fog kapni még ovákat, Rika OVA lenne a legjobb, de egy mozifilmet is eltudnék képzelni! :D

2014. ápr. 22. 19:46
 6/6 anonim ***** válasza:

Én is játszottam a VN-ekkel és igen. Még az első fejezetet sem tudták normálisan megcsinálni :( Pedig nagyon jó VN, kár hogy így elrontották.

Az a legnagyobb baja mindkét animének (még akkoris ha a Higu viszonylag normálisra sikerült), hogy ahogy mondtad, pont a lényeges nyomozgatást, agyalásokat, teóriákat és egyebeket hagyták ki belőlük, holott egy kriminek épp ez a lényege! ><

Egyébként biztos hallottad, hogy nyáron jön új Higurashi VN, remélem valami ilyesmiről fog szólni *-* Már nagyon várom <3

2014. ápr. 23. 16:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!