Mit gondoltok az Így jártam anyátokkal befejezéséről?
GÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁZ!
SPOILER!!!
Így elrontani valamit! Mondjuk az elején sejteni lehetett, hogy Ted és Robin összejönnek végül, de én azt hittem, h az esküvőn lesz valami fordulat, nem hogy "öregkorukra" habarodnak egymásba. Érdekes és egyben nagy csalódás...
SPOILER
Nem volt egy szokásos befejezés, de nekem tetszett.
Azt egy kicsit én is sajnálom, h Barney és Robin elváltak, de valaki írta máshol, hogy Barney milyen szemét lett, meg hogy a személyiségfejlődését két perc alatt lerombolták, hát ezzel nem értek egyet. Lehet, hogy volt egy visszaeső korszaka, de aztán csodálatos Apuka lesz. Vannak emberek, akik egyszerűen nem valók házasnak, akkor meg minek erőltetni?
Sajnálom, hogy Tracy meghalt, de szép életük volt együtt, aztán Ted hat évig gyászolta, és nevelte egyedül a gyerekeiket. Miért ne lehetne boldog Robinnal, ha szereti, és illik a családjába?
Szép lett volna egy szimpla happy end, de csak egy jó sorozat legunalmasabb évadának unalmas vége lett volna. Az életben viszonylag kevés a boldogan éltek míg meg nem haltak, igenis megzuhanunk néha, és utána fel kell állni.
Szerintem.
Ez a befejezés már az első évad végén meg volt írva. Vagyis leforgatták Ted gyerekeivel a záró részt kb a második évad nyitó epizódjával együtt (amikor még volt benne alkotói fantázia is).
Nagyon sok kritika érte a sorozatot, hogy miért nem szerepel benne egyáltalán az anya karaktere, illetve az utolsó évadra mikor behozták akkor már eléggé el votlak vele késve. Ez a lezárás tökéletes volt így ebben a formában.
A sorozat felépítésének is értelmet adott. egy csomó rész ment el azzal, hogy részletezte Robinhoz fűződő kapcsolatát és azok felett az emlékek felett amiről keveset tudott vagy fájó volt átugrott (mint az anya karaktere is). Igazából értelmet adott az egész szériának a zárás. És happy end volt a maga módján.
Bármikor lehetsz még boldog és bárkivel.
Érdekes nézőpontok, akkor már csak kifejtem a enyémet is, ha így belementünk.
Szerintem a sorozat felépítésének pont, hogy ez nem adott értelmet. Egészen a végéig az anya személyét övezte egy olyan misztikum, ami már önmagában feltételezte a tetőpontot. Most ehhez viszonyítva azt, hogy a Robinhoz fűződő kapcsolatát mennyire részletezte a sorozat közben, érezhetően másodlagos volt mindvégig, még így utólag is. Arról nem is beszélve, hogy mennyire nem illik össze Ted álomvilágban élő, romantikus karaktere ezzel a karrierista, önző nőével. Bár nyilván ez is csak egy vélemény.
Ha meg ennyire életszerűre akarták csinálni a végét, akkor meg nem kellett volna az a meseszerű találkozás Tracy-vel, mert így borzasztó hiteltelen az egész. Úgy meg pláne, hogy a "majdnem telefonhívás" előtti pillanatokban is olyan rajongással beszélt róla, mint aki még mindig az egyetlen számára. Szóval csak ismételni tudom magam, borzasztó következetlen lett, egyszerűen nem bírom lenyelni a végét. (Bár így zárójelben hozzáteszem, már pár évad óta elég gyenge volt a sorozat.)
Hát először is meg kell mondjam nagy reményeket fűztem az utolsó részhez, hiszen mégiscsak 9 évadot zár le.. Ehhez képest semmiféle az összes eddigi részben megszokhatott humorral nem találkoztam, az egész részben nyögve szenvedtek, Robin eltűnt a fenébe miután elváltak Barney-val. Jó persze ez érthető is, de ha eddig nem volt az ex-szekkel akkor miért pont most? Mert utolsó rész vagy mi? A realitás sosem volt a sorozat középpontjában, sem a "kegyetlen igazság" és a "való élet" így értelmetlennek tartom pont az utolsó részben előhozni ezeket. Szóval az egész rész kb. letargikus hangulatban telt....
Ezen felül számomra a legérthetetlenebb az egészben, hogy mi a fenéért kellett egy egész évadot csinálni Barney és Robin esküvőjéről, valamint miért kellett elhitetni a nézővel a nagy szerelmüket, ha az esküvő utáni 10.percben lerombolják az addig felépítetteket? Szerintem nem lett volna szükséges az a "csattanó" - nekem inkább pofon - a végére, tökéletes lezárás lett volna ott, hogy Ted és Tracy végre találkoztak a Farhampton-i megállónál..
Egyszerűen csalódtam az egészben, eddig hatalmas rajongó voltam, nem telt el egy nap anélkül, hogy akár alapzajnak ne tennék be egy részt, de most egyszerűen ha rágondolok rossz érzés fog el. Jó, tudom csak egy sorozat, de nekem akkor is hatalmas csalódást okozott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!