Mért Hürrem lesz a valide?
Igen, a mostani Valide tényleg meghal majd, de nem fog Hürrem a helyébe lépni. Mert hát ugye Hürrem akkor lenne Valide, ha valamelyik fia még élete során trónra kerülne, és idővel valóban az egyik gyermeke lesz az uralkodó (Szelim), de ezt már Hürrem nem éli meg, mert még Szulejmánnál is hamarabb hal meg, és ugye csak a szultán halála után lép trónra az utód. Szelim mellett Mihrimah lesz a Valide.:)
Kicsit zavaros lett, de remélem a lényeg kivehető: Hürrem nem lesz Valide, csak valami nagyobb hatalmú palotai személy.:)
De akkor ki lesz? Törökül fent vannak a youtube-on a részek, és rengeteg új szereplő van.
Esetleg Szulejmán valamelyik nővére?
Nézd meg találtam wikin azt írja hogy Hürrem volt a leghíresebb valide
"A válide szultán (válide szultána vagy válide) a szultán édesanyja. Iszlám tradíció szerint az „anya joga Isten joga”, így a válide a szultán után a legfontosabb személy volt a birodalomban. A gyengekezű vagy kiskorú szultánok mögött gyakran a válide állt, mint a hatalom gyakorlója. Emellett a hárem úrnője, legfőbb parancsolója volt. A leghíresebb válide Hürrem szultána, a nevető, I. Szulejmán felesége, II. Szelim anyja volt. Amennyiben a szultán édesanyja elhunyt, a válide pozícióját a szultán első felesége töltette be."
De én azt hittem hogy Mahidevran az első feleség..
De Hürrem semmikép sem lehet Valide..csak megkapja a Háremet.
"Valide=anyaszultán", tehát a szultán anyja. De Hürrem kb. 8 évvel hamarabb meghal, mint Szulejmán, szóval még utána is egy darabig Szulejmán fog uralkodni. Az ő halála után lesz egyik fia, Szelim a szultán, de mivel annak anyja, Hürrem már nem él, a leányuk, Mihrimah lesz a Valide.
Köszönöm a választ így már végre felfogtam, néztem én törökül de egy szót sem értettem...
Egyébként az is tudod, hogy hogy volt a történelemben?
Hogy miért ő lesz?!
Mert ő a Szulejmán kedvese, és a kedvence, befolyásolja!
Még is ki másnak adhatná át a Hárem vezetését?!
Ez szerintem teljesen egyértelmű! :)))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!