Szulejmán rajongók. Tudnátok idézni a filmből?
Nagyon szép két idézet ezeken könnyeztem.
Szulejmán Hürremnek:
" Gyönyörűm,támaszom,álmom,bódító holdfényem,
tavaszom,örömöm,napom,éjjeli boldogságom,kincsem
szépségem,fényem,...mindenem Te vagy.
Életem,jelenem,múltam,messzi jövendőm.
Égető szerelmednek záloga.Egyetlenem.Szerelmem forrása. ,,
" Hürremem,egyetlenem,örömöm,vidámságom,estém
hajnalom,holdam és csillagom,szenvedélyem.
Előtted most épp a nap hajbókol.
Elmém ura,parancsolóm,fényem,akaratom,végzetem
szultánom,padisahom,emírem,egy egész világon a lelkem. ,,
"Hogyha szerelmes vagy, éld meg a magányát is, hogyha úrnak teremtettél, éld meg a szolgaságot. Lásd a szépet, akár az elmúlás orcáján is, lásd a csúfot akár a rózsának aranyló szirmain. Légy a tündér, légy a szerelemnek bolondja, hogy annak lángjában lelked testet öltsön."
"Magányosságom trónusa! Jólétem,szerelmem,holdfényem! Én legőszintébb barátom,bizalmasom,életem szerelme,szívem uralkodója! Legszebbek legszebbike! Tavaszom,boldogság arcú szerelmem,nappalom,drágaságom. Nevető rózsalevelem,virágom,édesem,egyetlenem,aki nem szomorít el ezen a világon. Én Isztambulom,karavánom,Anatóliám földje,Bagdadom,koraszánom! Gyönyörű hajú hölgyem,ívelt szemöldökű szerelmem,huncut szemű szeretőm! Mindig is dicsőíteni foglak. Én a meggyötört szívű szerelmes,akinek tele van a szeme könnyekkel...és mégis boldog vagyok!"
"Vétkesek közt cinkos aki néma"
"Amíg élek uralkodóm leszel, de testvérem mától nem vagy, sem családom"
"A visszatérés nem lehetöség, hanem kényszer"
"Emlékezz miből lettél, s mivé leszel majd a végén! Győzd le a büszkeségedet Szulejmán, vagy az győz le téged!"
A szeretetben légy a nap
A barátságban és testvériségben az áradó folyó
Vétkeidben a sötét éjszaka
Alázatodban a világos éj
Haragodban a halott.
Légy minden ami vagy
Anélkül hogy lássák valójában ki vagy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!