Szulejmán rajongók. Tudnátok idézni a filmből?
Mósuszom, ámbrám, mindenem, kedvesem, fényes holdam,
asszonyom, szerelmem, hárememnek gyönyörűséges szultánája,
életem, értelmem, képzeletem, részegítő italom, virágzó tavaszom,
örömöm,napom, rózsám. Ej, nevető halál vár rám.
Bánatom,mulatságom,társam,fényem,árnyékom,lobogó lángom.
Narancsom,almám,minden ízű mennyei mannám.
Erőm,gyengém,titkom,tanácsom,vezetőm,szultánom,padisahom,
emírem,világomnak összes éke.Levegőm,fuvallatom,vihart tépő fénysugaram.Ha meghalok,mert eljő a halál ezeket mind elhagyom,de maradok ablakod alatt dalnokod,s magasztallak bárhova is jutok. Reszkető szívvel,könnyező szemmel már Muhibbiként búcsúzom..."
Tudom már késő de azért itt van egy:
,,Én megtört lelkemnek elveszített vágya fájó szívemnek éltető ereje. Testet öltött bennem a végtelen bánat, az egykoron szárnyaló főnixmadár most a porban vergődik. Én kedvesem, én szultánám... Szerelem ez, szerelem a javából. Tudom most átkozottnak látod eddig időtlennek vélt sodrását a pokolba kívánod. Mert vakon követted, nem félve árnyékos oldalát és ő mégis odajuttatott. Pedig nem úgy van hogy a szerelem adja fényt, nem tőle lesz felhővé a víz, majd vízzé a felhő. Nem általa jut minden a földre. Nem általa jut élet a magba hogy aztán virággá sarjadva, gyümölcsét leakasztva, élénk tegyük közös aztalunkra."
Ezt Ibrahim írta Haticenek😍
,,Minden egyes élet, amit valaha kiontottál lelkedet feketíti be"
,,Ha felül birálhatnám,te legfeljebb eunuch lehetnél a háremben"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!