Ti hogyan oldanátok meg a Kobayashi Maru tesztet?
Ha jól emlékszem az új filmben Kirk meghackelte a programot, hogy ne legyenek pajzsok az ellenséges hajókon. A karaktert elnézve szerintem nem durvább kocka mint egy vulkáni tudós, szóval valakinek jó sok csokit vihetett, akár vulkáni, akár földi volt az illető :D
A régiben úgyszintén csalt.
Csalás nélkül valószínüleg én megpróbálnék álcázó berendezés alatt besunnyogni és teleportálni a népeket. Esetleg álca le-tűz-álca föl-mozgás-álca le-tűz-megint mozgás technikával próbálnék kiszedni pár hajót.
Ha újraprogramozhatnám, akkor valószínüleg egy Tardissal az utasszálító köré parkolnék (végtelen nagy, szóval tuti belefér), majd személyi sérülés nélkül dematerizálnám és elhúznék a vérbe.
Nem nehéz az! :D
Szóval megjönne a Kobayashi Maru vészjelzése a semleges zónából. Elindulnék megmenteni. Ám ekkor a jelzés megszűnik, és 3 Klingon hajó lép ki álcázásból. Tüzet nyitnának a hajómra. Ekkor parancsba adnám, hogy minden energiát adjunk a pajzsba (még a Fézerekét is), csak a torpedó indító rendszerét ne. Ezzel nyernénk elég időt arra, hogy leküldjem egy tisztemet a torpedó indítóba, hogy hangoljon át minél több torpedót állítson át 1,47 mikroszekundumos idővariánsra (A Voy. Pokoli évben, ezzel az idővariánssal ellátott torpedók átütötték a Voyager pajzsát). Ezután már csak a jó kis "TŰŰŰŰŰŰŰŰŰZ!!!!!!!!!!!!" parancsot kell kiadnom, és hasonló lesz az eredmény mint Kirk megoldása.
:D
A teszt lényege nem az, hogy megoldod-e vagy nem.
A teszt lényege az, hogy mire vagy képes mint egy Csillagflotta hajó kapitánya olyan helyzetben amikor mindenképpen veszíteni fogsz.
A reagálásod a helyzetre a kulcs mert ez mutatja meg, hogy milyen kapitány leszel és ez a lényeg. Ha valaki átirja a szabályokat, vagy csal nos az is egy reagálás.
Én a magam szintjén ezt mindenképpen pozitívan értékelem, hogy egy olyan ember utasitasait kellene követnem aki nem fél a szabályoktól és ha olyan helyzetbe kerül, felülírja őket. Akár csalással is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!