Angol tanulás szempontjából milyen feliratú angol filmet lenne jó nézni?
15 éves vagyok, 4. osztály óta angolt tanulok, de úgy érzem, hogy nem igazán megy és rémes a kiejtésem. Arra gondoltam, hogy néznék angol filmeket. Milyen felirattal lenne érdemes? Ha magyar felirat, akkor tudok majd figyelni az angol kiejtésre? Ha angol felirat, tudom nagyjából követni, hogy mi megy a filmben, vagy egyátalán felfogom, hogy mi mit jelent? És milyen filmmel lenne érdemes kezdeni?
Lehet, hogy elég fogyatékos kérdésnek tűnik, de tényleg fogalmam sincs, hogy kezdjek hozzá. Haladó csoportba kerültem, de a felmérőm 50 pontból 20 pontos lett...
Egy nap 1 részt megnéztem magyar felirattal, majd következő napon megnéztem angol felirattal. Majd egy nap kimaradt. Így az értelmét is megértettem és nem voltak idegenek a szavak már.
Aztán a második évadot már csak felirattal néztem és megállítottam, ha volt benne idegen szó, és kiszótáraztam és visszatekertem, hogy rögzüljön szövegkörnyezetben.
Egy-két részhez angol összefoglalót is írogattam 5-10 sorban. De az hamar abba maradt.
Nyáron külföldre utaztam, vagy külföldiekkel csináltam itthon programot (amerikai intézet ebben sokat lehetőséget adott) és próbáltam erőltetni az angol használatát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!