A Szulejmánban benne lesz az Egri csata?
Figyelt kérdés
2013. okt. 19. 15:33
1/3 anonim válasza:
Szerintem max. említésszinten, mivel Egernél magyar győzelem született, ráadásul maga a szultán nem volt a helyszínen. Továbbá a sorozat készítői icipicit nagyon elfogultak Szulejmán személyével kapcsolatban is. Én inkább Szigetvár ostromára leszek kíváncsi, mert gyanítom, hogy a sorozat írói Szulejmán halálát (betegség) is a galád magyarok számlájára fogják írni...megmérgezik, vagy valami ilyesmi.
2/3 anonim válasza:
az még a jövő zenéje...Amúgy a szigetvári dologra én is kíváncsi leszek...az meg érthető is, hogy pár dolgot hozzáírnak, hogy legyen benne egy kis izgalom is...Az elfogultság meg érthető, ugyanúgy érződik a magyar művekben is (lásd a Szigeti veszedelemben Zrínyi öli meg Szulejmánt, ami a valóságban nem úgy volt), csak mi meg a törököket állítjuk be eszméletlenül gonosznak (igazából pedig szerintem abban az időben senki nem volt se jó, se rossz, egyszerűen mindenki a hatalomra vágyott, és ha a magyaroknak lett volna rá lehetőségük, akkor biztos hódítottak volna ők is). Sokan felháborodnak mindenen, de nem kelene...ez egy török film, nyilván magukkal voltak elfogultak a készítők. Amik voltak, azok lejátszódtak több, mint 500 éve, azóta békesség van...Én nézem, mert érdekel ez a korszak, ha netán túloznak vagy átírnak valamit, attól elvonatkoztatok, meg tudom hogy nem úgy volt, sokat olvastam erről a korról. Időutaztat a látvány a sorozatban, nekem ez tetszik benne...
3/3 anonim válasza:
Mondjuk hiányolják a törökök a nagy hatalmat és a visszaemlékezést kicsit felturbózták..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!