Csak én érzem, hogy a film mint műfaj haldoklik?
Megnéztem a Pacific Rimet. Az egész egy techdemo, egy történetlen baromság. Én úgy menteném meg a filmet mint művészeti ágat.
Diktatórikus módszer lesz...
- Megszabnám a rendezőnek, hogy mennyi pénzt költhet a CGI-ra, több pénzt a maszkmesterekre, operatőrökre, színészekre, forgatókönyvírókra és díszletekre.
- Csak az olyan filmeket engedném, amelynek van valami mondanivalója. A zúzdák menjenek a DVD-re, az Asylumhoz.
1. Selejt filmek mindig voltak és lesznek, ebbe módodban áll belenyugodni.
2. A film nem egy műfaj és pláne nem haldoklik.
"Diktatórikus módszer lesz..."
Kedves Kérdező!
Áruld már el, hogy a Pacific Rim léte vagy nemléte miben befolyásolja azt, hogy mennyi valódi értékeket felmutató film készül.
Azokat akik a magyar film jövője miatt aggódnak, még megértem. De globálisan semmi baj nincs a filmekkel. A 30-as és az 50-es évek volt a trash aranykora, a 80-as években mindenki a nyugatról becsempészett, hangalámondásos akció szutykokon nőtt fel. Mégis mindenkor megszülettek azok a filmek, amikre máig emlékezünk, mert valami újat tudtak mutatni.
Ha már diktátorkodni akarsz, akkor azt is illene tudni, hogy a producer dönti el, mire mennyi pénz megy, nem a rendező. Annak hiába szabod meg.
A mondanivalóról nekem meg mindig Kelly Bundy jut eszembe, aki teljes sokkba esik amikor életében először elolvassa a Thomas, a gőzmozdony mesekönyvet. Ne te akard eldönteni minek van mondanivalója, mert minden film szól valakihez valamiről.
Szerintem egyre jobban fogynak ki az ötletekből minden műfajban.Ez várható volt.
Ma már nagyon nehéz új,egyedi dolgot kitalálni,mert már sok dolgok "ellőttek".
Igaz ez a sorozatokra is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!