Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Csak én érzem, hogy a film...

Csak én érzem, hogy a film mint műfaj haldoklik?

Figyelt kérdés

Megnéztem a Pacific Rimet. Az egész egy techdemo, egy történetlen baromság. Én úgy menteném meg a filmet mint művészeti ágat.

Diktatórikus módszer lesz...

- Megszabnám a rendezőnek, hogy mennyi pénzt költhet a CGI-ra, több pénzt a maszkmesterekre, operatőrökre, színészekre, forgatókönyvírókra és díszletekre.

- Csak az olyan filmeket engedném, amelynek van valami mondanivalója. A zúzdák menjenek a DVD-re, az Asylumhoz.

2013. júl. 11. 22:30
 1/7 anonim ***** válasza:
Igen.
2013. júl. 11. 22:33
 2/7 anonim ***** válasza:
Valóban, csak te.
2013. júl. 11. 22:36
 3/7 anonim ***** válasza:
nem a műfaj haldoklik hanem a színvonal
2013. júl. 11. 22:38
 4/7 anonim ***** válasza:
Szar filmek mindig voltak. Most annyi más, hogy nagyobb reklámot kapnak. Még csak nem is a CGI rontja el a filmeket. Egyszerűen most sokkal inkább beleszól az üzlet, amint valaha. A stúdiók, főleg nagy költségvetésű filmeknél nem akarnak kockáztatni, olyan sablonos filmeket és folytatásokat, adaptációkat gyártanak, amiknél garantált a bevétel.
2013. júl. 11. 22:42
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

1. Selejt filmek mindig voltak és lesznek, ebbe módodban áll belenyugodni.

2. A film nem egy műfaj és pláne nem haldoklik.

2013. júl. 11. 23:28
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

"Diktatórikus módszer lesz..."

Kedves Kérdező!

Áruld már el, hogy a Pacific Rim léte vagy nemléte miben befolyásolja azt, hogy mennyi valódi értékeket felmutató film készül.

Azokat akik a magyar film jövője miatt aggódnak, még megértem. De globálisan semmi baj nincs a filmekkel. A 30-as és az 50-es évek volt a trash aranykora, a 80-as években mindenki a nyugatról becsempészett, hangalámondásos akció szutykokon nőtt fel. Mégis mindenkor megszülettek azok a filmek, amikre máig emlékezünk, mert valami újat tudtak mutatni.

Ha már diktátorkodni akarsz, akkor azt is illene tudni, hogy a producer dönti el, mire mennyi pénz megy, nem a rendező. Annak hiába szabod meg.

A mondanivalóról nekem meg mindig Kelly Bundy jut eszembe, aki teljes sokkba esik amikor életében először elolvassa a Thomas, a gőzmozdony mesekönyvet. Ne te akard eldönteni minek van mondanivalója, mert minden film szól valakihez valamiről.

http://www.youtube.com/watch?v=vyN8VN4BSzM

2013. júl. 12. 08:12
 7/7 anonim ***** válasza:

Szerintem egyre jobban fogynak ki az ötletekből minden műfajban.Ez várható volt.

Ma már nagyon nehéz új,egyedi dolgot kitalálni,mert már sok dolgok "ellőttek".

Igaz ez a sorozatokra is.

2014. ápr. 9. 07:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!