Így jártam anyátokkal szinkronosan vagy feliratosan jobb?
Én szinkronosan szeretem, mondjuk megszokásból. De pont az aktualitás miatt kezdtem el feliratosan nézni. Hozzá kellett szokni, de ettől függetlenül szinkronosan is meg szoktam nézni, mert azt szeretem. Jó a felirat is, igényes fordítója van ( [link] , [link] ), úgyhogy nyugodtan vágj bele :)
Mióta az feliratosan is követem, pont belefutottam egy 7. évados jelenetbe, aminél a szinkronnal pont a poént vették el, nem is értem miért... :/ De amúgy nem nagyon szúrt fület a szinkron félrefordítása, úgyhogy szerintem mindenhogy élvezhető :)
A felirat nem lehet átemelés (habár hallottam már más sorozatoknál, hogy átemeltek a valaki által készített feliratból a szinkronban, sőt talán ennél is), mert akkor az illetőt kéne megnevezni a részeknél fordítónak, de nem őket szokták. Plusz ugye a szinkronhoz a beszédhosszhoz igazítják, rövidítik a szöveget, úgyhogy semmiképp se lehet ugyanaz.
Mondjuk Lily eredeti hangja kissé orrhangú, talán kevésbé kifejező, mint a magyar. Vagy csak nekem XD
(#2 voltam)
Köszönöm a válaszokat!:)
Átemelés alatt azt értettem, hogy az angolt szótár szerint lefordítja, azaz mikor mondjuk egy olyan poén van, ami azért vicces, mert rímel az egyik szó a másikra, akkor azzal nem foglalkozva, hogy ez magyarul, hogy hangzik és nem rímel, lefordítja és ennyi.
Szinkronosan sokkal választékosabb, de Barney szóviccei angolul jönnek át igazán.
(SPOILER: pl a Halloween résznél, mikor a "szarvas" ördögre otthagyta a csaj. Aztén eszembe jutott hogy angolul a szarv=horn a horny viszont kanosat is jelent)
én minden sorozatot felirattal nézek a filmeket meg szinkronnal általában:)
nekem a HIMYM mindenhogy tetszik:) bár az 5. évadtól kezdve egyre gyengébb de azért még mindig szoktam rajta nevetni :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!