Ki szereti Vegetát? :D
Öhm... csak egy észrevétel, ha a sorozatot nézzük (és NEM a GT-t, MI AZ A BAJUSZ GOD!), akkor azért csöndben felhívnám a figyelmeteket arra, hogy Vegita soha az életben nem javult meg... Egyszerűen arról van szó, hogy Gohan kapcsán rájött, még a Namekon, de már a Földön is sejtette sztem, hogy akkor lehet a legerősebb, ha megtanulja kordában tartani a dühét, nem kiadni, hanem egyszerre felhasználni. És mivel hiába öli meg Dermesztő, ő is benne van a szórásban, és feltámad, nyomban neki is lát ennek.
Csak azért nem foglalja el a Földet, mert Gokut nem tudná legyőzni anélkül, hogy megölje (aka bolygó felrobbantása), és nyilván Gohan is vele halna, neki pedig esze ágában sincs végleg kipusztítani a saját fajtáját, pláne nem az embereket, az egyedülieket, akikkel kapcsolatban bizonyítást nyert, hogy képesek továbbvinni a saiyan-vérvonalat.
Pont ezért nem öli meg Gohant a Namekon sem, mikor összefut vele (istenem, mi az a jelenet, az az atyai buksisimi, MI AZ A JELENET!!!!), mert ő is csillagharcos, Vegitának pedig az a dolga, hogy legalább most, felnőtt fejjel megvédje őket, pláne, hogy ötször nagyobb potenciál van bennük, mint Raditzban volt... Hülye lenne ártani nekik, amíg csak elkerülheti! (Vajh miért nem engedi ki majin vegitaként a haragját és gyűlöletét, és végez Gokuval, miután leütötte? Mert kezdettől fogva nem megölni akarta, hanem legyőzni, visszaszerezni a becsületét, mint a saiyanok hercege. Megkockáztatom, sose akarta igazán megölni, max a pillanat hevében. Például amikor Goku kicsinálta Nappát. Az azért egyértelműen betett szegény Vegitának... De később mindig vigyáz rá, az ő gyermeklelkű kis alattvalójára, aki idegesítően nem tiszteli őt, botrányosan jóindulatú, a saiyanok szégyene, de legalább erős... A Vegita-félék nyilván egyedül az erőt tisztelik, a vérükben van.)
Az meg, h a Földön marad... Goku nyilván maradni akar, hiába pattogna neki Vegita, hogy demárpedig én vagyok az uralkodó, azt kell csinálnod, amit én mondok, plussz neki se ártana, ha legalább egy fia születne (és ugye saiyan-csajok még mindig nincsenek...). Ráadásul az, hogy semmibe veszik, főleg Bulma, ahogy rendezkedik fölötte, pláne, hogy Goku folyton erősebb nála, mindig csak egy hajszállal, de akkoris... Ennél jobban nem nagyon lehetne dühíteni, szóval ezzel letudtuk a harag-visszatartása-Gohan-módra gyakorlatot, napi 24 órában, egy életen át... ráadásul rombolni se nagyon rombolhat (oké, az elején még elszedi Bulma űrhajóját, és ámokfut egyet a környező naprenszerekben, de csak az SSJ miatt... Hiába, az önmérséklés neki se megy olyan könnyen, na!), ami szintén elég alaposan szembemegy az alapösztöneivel, szóval tényleg egy időzített bomba.
Értem én, hogy a végén mért makogja, h tulajdonképpen ő szereti a családját, meg h Goku a legjobb barátja (ki más is lehetne??? Krillin???) de azért gondoljatok bele... Bulmát csinálja fel, értitek, éppen őt, aki nem csak szép, de a legintelligensebb emberek közt van a földön, tisztában van vele, mi az a saiyan, nem kell neki magyarázkodni, ráadásul kőgazdag, plussz minden felszerelése adott hozzá, hogy Őhercegsége akkor és ott edzzen, ahol nem szégyell, és a tetejében még ő az egyetlen vállalható nő Goku közvetlen környezetében - ne mondjátok nekem, hogy merő véletlenségből állt össze pont vele! Saiyanok híján Bulma a lehető legtökéletesebb választás a vérvonala folytatására, mind genetikai, mind környezeti szempontból. Hogy később mennyire kezd ragaszkodni hozzá, az más kérdés, de ha megnézitek, igazából pont leszarja Bulmát, max csak akkor pöccen be, amikor valaki bántani akarja. (az Ő bulmáját, és itt a birtokláson van a hangsúly:D) De sosincs mellette, még a Nagy Ünnepi Pillanatokban sem, Bulma igazából full egyedül neveli Trunksot is.
Óigen, Trunks. Matematikailag van rá némi esély, hogy Vegita nincs tisztában vele, hogy az a lilahajú saiyan az ő fia, de azért ne legyenek kétségeitek - Gohan túl kicsi hozzá, hogy belétható időn (jövőn) belül ilyen korú fiút nemzzen, ráadásul Trunks egyértelműen Bulma fia, ad1, a Capsule ruha miattbiztos, hogy az ő köreiben mozog, és ha ehhez hozzá vesszük a külsejét, valamint hogy saiyan... Goku sose csalná meg a nőjét, pláne nem a gyerekkori barátjával, Goten meg még sem született akkor, szóval más nem jöhet szóba. Főleg, hogy Trunks bőven az elit-saiyanok ereje felett teljesít alapjáraton is, szóval nem valami jöttment, bujkáló csillagharcos fattya. Ergo, kizárásos alapon csak ő, Vegita lehet az apja, aki mellesleg már mióta ott lakik Bulmánál... Ezek után hogy a francba nem maradna a Földön???!
Egyáltalán nem a megjavulása vezet oda, hogy a Földet, Gokut, meg a barátait védi, max a saiyanokat, meg a(z új) bolygójukat! És pont ezért állítom, hogy minden különösebb szívfájdalom nélkül kamuzta(!!!) be Trunksnak ezt a nyálas szeretlek-fiam-hadd-öleljelek-meg dolgot. Oké, hogy szereti valamennyire (de azért simán hagyja harcolni bárkivel, ha meghal, hát meghal, legalább erősebb lesz, mikor feltámad!), meg hogy botrányosan erős a kölyök, de ne feledjük, Vegita future Trunksszal edzett a speckó teremben, pontosan tudja, hogy mire képes Trunks, ha nem boldog családi életet él, hanem egész életében harcol, nem csak a robotok ellen, hanem azért, hogy méltó lehessen a “hősi halált halt” apja nevére...
Namármost ha ő felrobbantja magát Buuval együtt, az azért elég nagy pofon egy Trunkshoz hasonlóan hebrencs kölyöknek, aki újabban pont leszarja az edzést, meg úgy nagyjából mindent, ami méltóvá tehetné a hercegi címre (merthogy ő ugye az amúgy... Just sayin...) Vegita célja - Buu megsemmisítése mellett, ugye - egyértelműen az, hogy lelkileg kicsinálja a fiát annyira, hogy összeszedje magát, és belőle is egy “agyatlan” verőgép legyen, mint minden tisztességes saiyanból. Szerintem ez van annyira aljas a saját (!) fiával szemben, mint hogy kinyírta Nappát, csak mert vesztett (meg hogy ne dermesztő tegye meg, de ez már egy másik gondolatmenetXD)
Szóval, szerintem Vegita alapvetően nem változik, csak tanul a dolgokból, és nem alacsonyodik le a többiek szintjre. Dermesztő halála után úgymond szabadon cselekedhet, és akkor is mindent a fejlődésének rendel alá, még a fene nagy büszkeségét is! Csak azért, hogy ő lehessen a legerősebb, a Világ Ura. Mert azért remélem, azzal midnenki tisztában van, hogy ha legyőzi Gokut, akkor nem elégedetten hátradől a kanapén, és kér egy csésze kávét a feleségétől az újság mellé...
Az egyetlen dolog, amit hiányoltam, az az, hogy meg sep próbálja ellopni a kristálygömböket és örök életet kérni, vagy a népét vissza, vagy valami... Persze, dramaturgiailag abszolút érthető, csak valahogy akkoris furcsa, hogy ez kimaradtXD Valahogy nagyon addott volna a személyiségéből.
Jah, igen, kedves Kérdező, ha nem esett volna le, IMÁDOM VEGITÁT, abszolút kedvenc az első perctől fogva:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!