Merlin 5. évad vége mit is jelent?
Szia!
A legenda is úgy szól, hogy Arthur örök és nagy király, és, ha újra szükség lesz rá, akkor feltámad, bár inkább reinkarnálódik valaki másban, a sárkány is ezt magyarázta. És igen, ezek után a királynő uralkodik. Az, hogy megtudják-e a többiek, hogy Merlin varázsló, és, hogy szabad lesz-e a varázslás, a sorozat végén nem derül ki (bár a legendában tudták, és nem is volt tiltva). A modern világban járkáló Merlin szerintem csak egy szép befejezés, valószinüleg azért is kellett, hogy mindenki számára tiszta legyen, hogy nem lesz folytatás. Én inkább azt nem értettem, hogy miért nem hívta hamarabb a sárkányt, miért vesztegették az időt a lovaglással és a járással, ha minden perc számított.
Egyébként imádtam a sorozatot, majdnem megkönnyeztem a végét. Szép és méltó befejezés volt, de nagyon szomorú...
Merlin valószínűleg azért nem hívta előbb a Nagy Sárkányt, mert már ő is öreg volt és haldoklott, nem akarta zaklati... amikor végül hívta, mondta is, hogy ez lesz tőle az utolsó kérése.
Tényleg nem lehetett happy-end, mindenki tudta, hogy Arthur meg fog halni, hiszen a legendában Mordred megöli.
Mondjuk elég rosszul jött ki, hogy Arthur a legutolsó részben, félholtan tudja meg Merlin titkát...
Az, hogy öregemberként sétálgat azt jelenti, hogy még azóta is várja Arthur feltámadását (hiszen az Emrys név halhatatlant jelent).
Sajnos a mondakör nem sok lehetőséget adott az alkotóknak a királysorsát illetően.
Viszont van itt valami, amit senki nem vett figyelembe illetve nem írt le ide. Merlin maga a mágia, ahogy azt a kristálybarlangban meg tudhattuk. Vagyis ő ezért halhatatlan mert a mágiát nem lehet elpusztítani. Ez neki sajna szívás, mivel így végig kellet néznie a szerettei halálát. :'( És szerintem ez az igazán szomorú a befejezésben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!