A Blade Runner-ben Tyrell azt mondja, a replikánsok 4 évig élhetnek, mert max erre képes a biotechnológia. Ennek ellenére Rachael emberi élethosszúságú. Ez hogy lehet?
"Ennek ellenére Rachael emberi élethosszúságú."
Ezt ki mondta?
Én nem emlékszem hogy ilyesmi elhangzott volna a filmben. Épp az ellenkezőjére van többx is utalva (pl. kiderül hogy az emlékei neki is hamisak, hiszen Deckard is tud róluk, vagy ott vannak Gaff szavai a végén: "Kár hogy ő sem él majd. Dehát ki él?" stb.)
Jaaa... hogy te az eredeti verziót láttad...
Azt amit a végén látsz, tehát onnantól hogy beszállnak a liftbe felejtsd el.
Az a cukormázas, teljes heppiendes minden addig látottak szembeköpő befejezés csak a producerek nyomásának volt köszönhető. A későbbi változatokból (1992: rendezői változat, 2007: The Final Cut) Ridley Scott már ki is veszi úgy ahogy van, tehát ezeknél a film ott véget is ér hogy beszállnak a liftbe (mellesleg maga a narráció eltűnik).
Tehát hidd el, Rachael replikáns volt, ezt a Voight-Kampff teszt is kimutatta. Csak így van értelme.
Ja bocs, kicsit benéztem, az nem is volt kérdés hogy Rachael replikáns volt-e :)
Nade a lényeg hogy ő is csak 4 évig élhet, mert ennek ellenkezőjére csak Deckard narrációja utal. Abból meg mint mondtam a későbbi változatokban már az írmagja sem marad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!