Manapság, amikor Hollywood olyan szinten kifogyott a témákból és ötlettelen, hogy 15 évvel ezelőtti befejezett történeteket folytat, mindennek +3 részt csinál és Grimm-meséket filmesít meg, miért nem visznek több történelmi filmet a filmvászonra?
Szerintem elég nyilvánvaló, hogy Hollywood kifogyott az ötletekből. Évekkel ezelőtt kezdődött. Indiana Jones 4., sokadik Shrek, Toy Story 3., Hupikék Törpikék, meg úgy általában mindenből remake-et csinálnak.
Miért nem csinálnak több történelmi filmet? Szerintem van egy-két baromi izgalmas téma. Pl. ott van Napóleon hadjárata. Ki tudja azt elképzelni, hogy nézhet ki, amikor egy egész város lángol? Meg felperzselik a földet? Van benne dráma, látvány, minden. Nándorfehérvár ostroma. Ostromtól kezdve vízi csatáig minden volt ott. Ilyen filmek kellenének, úgy megcsinálva, mint a Trója.
Mert gondolod érdekük,hogy az emberek akár egy kicsit is okosodjanak?Egyrészt,másrészt viszont ha csinálnak véletlenül egy-két történelmi filmet,azt is biztosan úgy,hogy az emberek mindenképp megnézzék(tehát az "alap" halivúdi kellékek nem maradhatnak el,pl:szexjelenet,nyálas romantika,stb.)tehát kb egy tündérmesét csinálnak belőle.
Szerintem ezért.
"Egy példa:
Az angol beteg "
És ez még egy igen "enyhe" példa volt...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!