Ha egy könyvből csinálnak filmet miért nem rakják bele minden részletét és miért változtatják meg egyes elemeit? (Főként a Harry Potterre gondolok, de úgy alapjában az összes filmre)
Figyelt kérdés
2012. nov. 25. 14:12
1/8 HalkHogen válasza:
Mert akkor egy negyvenórás filmet kéne leforgatni...
2/8 anonim válasza:
Nekem is csalódás szokott lenni, mikor nem az történik, amit a könyvben olvastam... Az még hagyján, hogy kimaradnak belőle dolgok, de hogy pont azt a részt nem teszik bele, amire a legjobban kííváncsi lennék, az azért felháborító :D
Egyébként az elsőnek igaza van.
3/8 anonim válasza:
Mert ha az olyan filmeket mint a Harry Potter, Gyűrűk ura stb.-t akarnák úgy leforgatni, ahogy a könyvekben van, minden részlettel, akkor körülbelül 6 órás, baromira unalmas filmek kerültek volna ki a rendezők kezei közül.
4/8 HalkHogen válasza:
Nincs azzal semmi bai, ha kihagynak részeket; a világon nincs olyan könyv, amelynek minden részlete érdekes, nélkülözhetetlen. Akkor van gond, ha tényleg lényeges részeket hagynak ki, vagy ferdítenek el.
5/8 anonim válasza:
Nem feltétlen baj,ha kihagynak néhány részletet,az a baj,ha a legfontosabbak hagyják ki.Nemtudom,hogy innen ki olvasta a Battle Royale könyvet,de az abból készült filmverzió szinte csak annyiban hasonlít rá,hogy ugyanaz a címük.
6/8 anonim válasza:
Én főleg azzal nem értem egyet, mikor beleraknak felesleges, időhúzó jeleneteket, és a fontosakat meg kihagyják. Vagy ha felesleges kell, akkor legyen olyan, ami a könyvben is van. HP filmekből ilyen szempontból még az első kettő a legjobb. Néha az az érzésem, hogy a forgatókönyvírók nem olvasták a könyvet.
7/8 Dorka :)) válasza:
Mert túl hosszú lenne. A HP 7. részét is kettészedték, de még így is kihagytak egy csomó lényeges részt.
8/8 anonim válasza:
Mikor én befejeztem egy Harry Potter könyvet akkor mindig megnéztem utána a filmet, és óriási csalódás volt. Gondolok itt a HP 3-ra, azon nagyon ki voltam akadva. Mondok is egy példát: A könyv, mint a legtöbb, úgy ér véget, hogy Harry-ék elköszönnek egymástól az állomáson. Ehez képest a filmet azzal zárták, hogy Harry repül egyet Tűzvillámmal. De nem ez a lényeg: aki olvasta a könyvet, az tudja, hogy Sirius küldte az új seprűt Harry-nek, de ez ki sem derül a filmből... Ki vesznek egy csomó fontos részt, és helyette tele rakják baromságokkal a filmet. Oké, hogy nem akarnak egy bazi hosszú filmet csinálni, de azért bizonyos mértékben maradjunk már hűek a műhöz...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!