Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Mi a véleményetek az alábbi...

Mi a véleményetek az alábbi legendás horrorokról?

Figyelt kérdés
Blair witch project, Omen, Shining,Eden Lake(Erre különösen kivánnycsi lennék) a dolog(erre is)Köszönöm!

2012. nov. 12. 15:29
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
Már előre tudom,hogy ha megnézem fel fogom bosszantani magam...És mellesleg félelmetes?
2012. nov. 12. 19:49
 12/17 anonim ***** válasza:
83%

Blair Witch Project: Iszonyatosan unalmas filmnek tartom. Kb. 40-45 percig SEMMI nem történik, és ami utána van, az sem épp a legizgalmasabb. Szerintem ne nézd meg!

Ómen: Elképesztő klasszikus, de csakis az első részét tudom ajánlani! Nem mondom, hogy a legjobb horrorfilm, amit valaha láttam, de simán kenterbe ver jó néhány mai gagyi horrorfilmnek nevezett celluloidhulladékot.

Ragyogás: Személyes kedvencem, de ezt inkább csak akkor ajánlom, ha a befogadóképességedbe belefér némi szürrealizmus, ugyanis időnként eléggé bizarr a film, de pont ettől lesz egyedi. Egyszerűen félelmetes hangulata van és bizony, ha kellően ráhangolódsz, akkor a képernyő előtt ragadsz, hihetetlen székbe szögező ereje van. Ezt tényleg csak akkor nézd meg, ha egy kis lelki borzongásra vágysz, ugyanis ez a film nem elsősorban a képi világával próbál sokkoló hatást gyakorolni. Sokkal inkább belemászik a fejedbe, és mentálisan hozza rád a frászt.

Eden Lake: Ez az a film, ami szerintem sokkal kevesebbet kapott, mint amit érdemelt volna. Én egy briliáns mesterműnek tartom. Annak ellenére, hogy viszonylag friss film, valamennyire eredeti is. Noha elsősorban a megvalósításra és a pszichológiai hatásokra gondolok. Sokan azért húzták le a filmet, mert idegesítőnek találták, holott nem erről van szó. Pusztán egy kicsit a dolgok mögé kellene látni, megérteni a mögöttes tartalmat (végtére is nem lehet mindent szájbarágósan tálalni) és akkor fenn áll annak az esélye, hogy az ember ténylegesen élvezi is a filmet. Már amennyire egy ilyen alkotást lehet. Ugyanis ez egy igazi pokoljárás, olyan feszült légkört teremt a film, hogy levegőt venni sem mertem. (Ami nálam elég ritka.) Magát az egészet meg elképesztően brutálisnak tartom. De ez szerintem nem baj, végül is az ember azért néz horrort, mert brutalitást, vért akar látni. Ennek pedig a tetőpontja a film vége (nem kell aggódni, nem lövöm le), ami akkora gyomrost ad a nézőnek, hogy utána jó darabig nem áll fel a padlóról. Szóval ezt csak akkor ajánlom, ha nem kell mindent a szádba rágni, hogy megértsd. Sokan felszínes és üres tudattal nézték meg ezt a filmet és már csak ezért is zsigerből rávágták, hogy "ez bizony egy sz*rt nem ér".

A dolog: Az újat nem láttam, csak az eredetit, az viszont aranyat ér. Hiába a kor, még sok év elteltével is olyan hatással tud lenni az emberekre, amiért a mai horrorok többsége könyörögne. Nagyon szeretem ezt is, szerintem ezzel is tehetsz egy próbát.

Remélem tudtam segíteni! :)

2012. nov. 12. 20:14
 13/17 anonim ***** válasza:

"De ebben az Eden Kake tulajdonképpen nincsenek démonok,furcsa ,megmagyarázhatatlan dolgok,hanem csak a brutalitás?Igaz hogy valami olyanról szól ,hogy vandáálok megtámadnak egy fiatal párt?üdv."

Igen,egy fiatal pár kirándulni megy az Éden-tóhoz,ahol szerencsétlenségükre pár huligán is tartózkodik,és egyre brutálisabb dolgokat követnek el ellenük...az egész "csak" lopással kezdődik,aztán...meglátod :)

Mellesleg nem félelmetes,hanem nyomasztó,de annak nagyon!A vége,amint az előző is mondta ad egy szép gyomrost a nézőnek.

Előzőnek még azért üzenném,hogy az ember nem feltétlen a vér és a belsőség miatt néz horrort,az egy külön kategória :) Én pl. ki nem állhatom az olyat.

2012. nov. 12. 20:48
 14/17 anonim ***** válasza:
100%

Heló!

A dologra térnék ki részletesebben (a Shining remekmű, a Blair Witch pedig a körülményeket, az eredetet figyelembe véve remek alkotás és újító erejű mű)

A dolog egyik legnagyobb erénye a tökéletes feszültségkeltés. Már a rendező azon húzása is zseniális, hogy a gonoszt megtestesítő "valami" áldozatai formáját veszi fel, így eredeti - vagy azt megközelítő - alakjában nagyon kevésszer láthatjuk. Ezáltal bármelyik jelenetben ott lehet a szerencsétlen kutatók között, miközben mi nem is tudunk róla, hisz azok úgy néznek ki, mint egy normális ember, ezáltal folyton csak találgathatunk - mint a szereplők -, hogy vajon ki nem az, mint aminek mutatja magát?

Az események néhány külső helyszínt leszámítva végig egy amerikai kutatótáborban játszódnak, ahol a szűkös folyosók, a sötétségbe burkolózó termek, valamint a tudat, hogy közel és távol csak hó és jég van, mind-mind hozzájárulnak ahhoz, hogy a film végig nyugtalanító és feszélyező légköre beburkoljon és a mű végéig ne eresszen minket.

Kurt Russell kiválóan dominál a bátor és mindenre kész R.J. MacReady pilóta szerepében, a mellékszereplők pedig egytől-egyig karakteresek és életszerűek, aminek angy jelentősége van a "dolog" titokzatosságának kiteljesedésében - ugyanis elég lenne egy gyenge láncszem és elveszne a tudatlanság miatt kialakult borzongás.

John Carpenter kultuszfilmje kiemelkedő darab a sci-fi-vel és thriller elemekkel meghintett horrorok terén, amit remek történetével, a végletekig feszült, az idegeinket pattanásig feszítő mivoltával, a remek szereplőkkel, a jó trükkökkel és a mesteri szinten űzött félelemkeltéssel érte el.

2012. nov. 12. 23:49
 15/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm és köszönöm ,hogy nem löttétek le a csattanót! Én is inkább ezeket a filmeket szeretem(Látom ti is)Az a "feszültségkeltő" film sokkal jobb tud lenni mint egy vérengzés és azoknak a rokonai(Pl:fűrész)Ezek a nagy filmek!Olvastátok a meghökkentő meséket?én régen igen.Nem annyira ilyesztő,de a feszültség és a csattanó ott volt.Kezdetnek jó volt.És ige,Ezek A JÓ fILMEK!
2012. nov. 13. 19:20
 16/17 anonim ***** válasza:

"Hitchcock szerintem nagyon túlértékelt,és magáról is túl sokat képzelt.Az ő idejében talán félelmetesek voltak a filmjei,de ma már egy ötéves sem félne rajtuk."

Ismerted talán, hogy azt gondolod sokat képzelt magáról? Amúgy a filmjei egyáltalán nem olyan célból készültek, hogy félelmetesek legyenek, inkább a horror filmek alapköveit fektette le. Például az első "jumpscare" is az egyik leghíresebb művéhez kapcsolható, a Psycho-hoz. Aztán amit a madarak című filmben sikerült összehoznia, az zseniális volt. Rengeteg filmet rendezett, és a horror filmek 90%-a tuti, hogy ötleteket lop a filmjeiből. Tele voltak eredeti ötletekkel a filmjei, ezért mindenképpen érdekesek voltak. Mai szemmel azért tűnhet túlértékeltnek, mert az ember nem kiskorában nézi a filmjeit, hanem utólag, amikor kíváncsi, hogy miért ilyen híres, esetleg retro hangulatban van. Ezért úgy nézi az ember a filmet, hogy semmi újat nem lát, pedig minden egyes ötletét az előtt max. könyvekben lehetett látni, de erről nem tudok. Nem akartam kötekedni, csak még azt nem értem, hogy jött szóba Hitchcock?

2012. nov. 13. 19:46
 17/17 anonim ***** válasza:

A kérdező kommentben kért róla véleményt.

Nem,nem ismertem,de hallottam egyet-mást,arról,hogy például a Psycho vetítésénél senkit nem engedhettek be,ha már néhány perce ment a film,illetve direkt megkérte a közönséget,hogy aki még nem látta a filmet,annak ne meséljék el,hogy mi volt benne...persze nem tudom,mennyi ennek a valóságalapja,de ezek alapján arra következtetek,hogy nagyon "odavolt" a saját filmjeiért.

De ez most teljesen lényegtelen,tiszteletben tartom a véleményed.

2012. nov. 13. 20:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!