Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Adtak ki valaha magyarul...

Adtak ki valaha magyarul Godzilla filmeket? A '98-as amcsi remake nem számít.

Figyelt kérdés

Filmtörténészek és japán gumiruhás szörnyfilm-fanok ide!

Több helyen is olvastam, hogy az 1974-es "Godzilla vs. Mechagodzilla" c. film anno látható volt a magyar mozikban "Godzilla a Mechagodzilla ellen" címmel. De semmi konkrétat nem tudok -- mikor volt ez, feliratos vagy szinkronos volt-e... egyáltalán hogy tényleg kiadták-e itt?

Olyan furának tűnik, hogy a több mint egy tucat klasszikus Godzilla film közül pont az utolsó előttit adnák ki nálunk, míg más európai országban a többit is. És az azután készültek közül megint csak semelyiket se.

Valóban így van? Vagy netán kijött még több is moziban, VHS-en vagy más ősi adathordozón? Azt tudom, hogy a valamikor nálunk is fogható német csatornákon sorra adták az ilyen filmeket, no de magyar nyelven sehol?

2012. nov. 11. 23:33
 1/3 A kérdező kommentje:

Némi kutakodás után már tudom, hogy bizony tényleg kiadták.

A többi kérdésem még nyitott.

2012. nov. 11. 23:42
 2/3 anonim ***** válasza:

Nem tudom, hogy hivatalosan voltak-e forgalmazásban, de párat megtaláltam magyar felirattal egy magyar megosztóoldalon. (Szedtem is őket azonnal.)

A Godzilla vs Mechagodzilla nagy favoritom. :D

2013. jún. 25. 13:20
 3/3 soldierdan ***** válasza:
Igen. A Godzilla a MechaGodzilla ellen c. film is ment nálunk a mozikban 1989 táján szinkronosan.
2014. márc. 22. 16:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!