Mostanában miért van olyan sok Remake film?
Pl
Fekete ruhás nő ..
Fehér pokol ..
Tetovált lány ..
Avengers ..
A Dolog ..
Én is így gondolom, nincs már új a nap alatt, valamint a filmgyártók - az internetes letöltések miatt is - nagyon meggondolják milyen filmet gyártsanak, mert bukni nem akarnak. De egyre kevesebb engedhetik meg a mozit maguknak.
Ami korábban bejött, arról még egy bőrt megpróbálnak lehúzni. Talán ezért nem mernek új történeteket megfilmesíteni.
Maradnak a biztos bevételnél. A filmművészet így lesz filmtudomány. Kiszámolják adott film mennyit fog hozni, nem kockáztatnak. :(
Azért, mert az új rendezők szegényesek kreativitásban így a régiek ötleit nyúlják le avagy más nemzetét (Tetovált lány).
De engem ez a rengeteg könyvadaptáció is irritál. A forgatókönyvíroknak sincsenek ötleteik úgy látszik...
Pedig úgy sajnálom, hogy ma már kevesen járnak moziba/színházba. Szerintem annyi emberrel egyszerre hangulatosabb nézni egy filmet/darabot.
De pl. már nálunk a színházban is alig vannak előadások. Pedig a mozi/színház nem is a legdrágább szórakozási mód. Mindegy.
Amiket írtál, abból a Fehér pokol és a Bosszúállók kapásból nem remake, hanem ADAPTÁCIÓ. Csak mondom, mert az egész más tészta. A fekete ruhás nő se remake, hanem inkább változat. Mint ahogy az Egy asszony illata is A nő illata változata. Van különbség.
Félreértés ne essék, én sem vagyok odáig minden remakeért, de van köztük sok, ami jobb mint az eredeti. Például Christopher Nolan Álmatlanságáról szerintem kevesen tudják hogy remake, és azért elég jó film. A remake nem minden esetben jelent agyatlan másolást, sőt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!