Más is észre vette ezt a hibát? :/
Szerintem senki nem hülye!
Egyedül az van itt, hogy mindannyian emberek vagyunk. Bizony, még a filmkészítők is, s mint ilyenek, hibázunk. A filmekbe becsúsznak bakik, a nagyokat persze, a látványosakat igyekszenek kiirtani a készítők is, de hogy egy-egy "apróbb" becsúszik, mint a vízcseppek az ablaküvegen (mivel nyilván a jelenetet állóhelyzetben vették fel egy jól bevilágított stúdióban), azt én személy szerint nem érzem olyan nagy tragédiának, hogy vágni kelljen a szomorú pofákat.
Elvileg ez a sorozat még így is az igényesebbek közé tartozik, de százszámra akadnak valóban igénytelen mozik, filmek, a B-től a Zs-kategória gyermekei, na azokat messze kerüld el, mert összetörnék a kis lelkedet, hogy mennyi "hamisítást" benne lehet hagyni a kész műben.
3 as voltam: találtam én is hibákat:
példul a 3x17-ben, amikor is teal'c kilövi a nyílpuskából a nyilat egy kötéllel ami kijön a kapu másik oldalán úgy, hogy még teal'c a bázis oldalán van. Ezt a csillagkapu sajátmaga megcáfolja az SG. atlantisz 01x04 részben, ahol mondják, hogy nem lehetséges az, hogy az anyag részben átjuthasson a kapun, csak akkor, ha teljes egészében desintegrálódott, (vagyis a karod nem jön ki a túl oldalt ha beledugod az eseményhorizontba, csak akkor jelensz meg a túl oldalt, ha az egész tested eltűnt az indulási oldalról.
atlantiszos 01x04 amikor beszorul az ugró a kapuba, akkor megrázkódik, szerintem ez is lehetetlen (a megrázkódás), mivelhogy van tehetetlenségi csillapítás, és alig mentek 10 km per órával se.
Akkor van egy olyan rész a 8-9 évad körül, nem tudom pontosan, a lényeg az, hogy karter skafanderben kint van az ürben a csapakkónál, hogy valamit "ügyeskedjen rajta" és tudom minden filmben meg van ez a hiba, (vagyis volt egy hang a csapakkó- ból jött (óruiáskapu) de az ürben nincs hang, vagyis semnmit nem kellet volna hallanunk, de ez azért van mert így izgibb a film, csak kicsit fizikai képtelenség (vakumban nem terjed a hang).
Akkor van egy olyan rész (abban amikor megtalálják a másik kaput) Karter lámpája lemerül és valami olyasmit mond, hogy fenébe nincs több elem, oké rendben de akkor két jelenttel később miért világít a lámpája?
És még egy, 08x05 részben azt mondják hogy eddig egyszer léptek elő múzeumi kiállításból, de igazából kétszer történt meg valamelyik előző évadokban.
(bocs a helyesírási hibáért ha maradt benne:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!