Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Star Trek vagy Star Wars?

Star Trek vagy Star Wars?

Figyelt kérdés
Aki nem látott még LEGALÁBB KÉT RÉSZT mind a kettőből, az NE válaszoljon! Indoklást is kérek, nem csak h az egyik miért jó/jobb hanem h a másik miért nem. (Ha mindkettőt szereted írhatod azt is.)

2012. okt. 24. 18:16
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
14%
Star Wars mert a star trek a star warst lemásolta töbnyire és szerintem borzalmas a star trek
2012. okt. 25. 17:19
 2/15 anonim ***** válasza:
53%
Star Wars egyértelműen,sokkal izgalmasabb és jobb a története is.
2012. okt. 25. 18:57
 3/15 A kérdező kommentje:
Első, bocs de a Star Trek előbb volt...
2012. okt. 27. 14:22
 4/15 WorfHadnagy ***** válasza:
50%

Lehet, hogy bunkónak tűnök, de Warsból csak pár jelenetet láttam, már az is elég volt. Nekem túl ponyva. E pár jelenet alapján szerintem ez egy látványelemekkel telipakolt, agyonreklámozott fantasy-akciófilm. Legyen akármennyire híres, engem nem tud lekötni.

A Treket viszont imádom, bár az ENT sorozattal mellényúltak. Előnyei a következők: habár mindig bedöglik a transzporter/a hajtómű/a hajó egyéb része, mindig van egy felbőszült faj, aki a Föderáció fejét akarja latínumtálcán, ráadásul a történetek egyik fő forrása a létező/régen létezett politikai rendszerek viszonya, mégis békésebb, harmonikusabb, mint mondjuk a Wars. Ráadásul a humort sem felejtették ki belőle a készítők. A klasszikus Spock vs. McCoy csipkelődés, a Holodoki folyamatos beszólogatásai, teszik színesebbé az amúgy elsőre száraznak tűnő sci-fit (ez már valóban tudományos-fantasztikus műfaj, mivel már említettem példaként a hajtóműproblémákat, amiket McGiver-i megoldásokkal javítanak meg, valamint az idegen vírusok/paraziták kiiktatása is eléggé tudományos hangvételű).

2012. okt. 28. 22:36
 5/15 anonim válasza:
40%
Star Trek vagy Star Wars ? Szerintem ez az ízlésedtől függ a Star Trek pörgősebb és valamelyest valóságosabb mint a Star Wars,a Star Wars viszont már a fantassci-fi világa és nincs sok valóságszaga. Meg ez attól is függ hogy a filmekre vagy a sorozatokra akarsz kilyukadni. A trek-köré egy teljes galaxis van felhúzva, a wars-köré pedig galaxis foltok, A Treknek az évadjától is függ az eredeti sorozat (TOS)-ban még vannak fekete-fehér részek az új generációban már nincsenek és modernebb. Egy Star Trek sorozatot ne néz meg az az Enterprise (ENT) az el lett szúrva. Ha pedig a TNGnéál is modernebb kel akkor Voyeger és Deep Space Nine-t ajánlom. Szerintem mind kettő jó de szerintem a Star Trek valóságosabb. A Star Wars már fantasy ami a Trekket vette alapul a sztorihoz. Döntsd el magad mindegyik Star Trekből nézzmeg egy 5-6 részt mindegyik sorozatból ( kivétel ENTERPRISE) ha bejön akkor jöhetnek a filmek.
2012. nov. 30. 23:16
 6/15 anonim ***** válasza:
63%

Leila te max. a Star Wars lopott a Star Trek-től.

Star Trek: 1966

Star Wars: 1973

2013. jan. 26. 12:32
 7/15 anonim ***** válasza:
40%
Szerintem egyáltalán nem másolt a Star Wars a Star Trekről. Nekem jobban tetszik a Star Wars mert az érdekesebb pörgősebb. A Star Trek nekem furi volt és bugyuta. Star Wars 4 5 6-ot imádom. És egy egész galaxist épít ki. Még a legjelentéktelenebb szereplőnek is van háttértörténete.
2013. máj. 27. 16:26
 8/15 anonim válasza:
58%
Nekem sokkal jobban tetszik a Star Trek, mert jóval több faj is van benne, és technológiai elképzelés is jobban tetszik.
2013. máj. 27. 18:51
 9/15 anonim válasza:
34%
Én imádom mindegyiket. Lehet mondani, hogy koppintják egymást. Ja, mindekettő az űrben játszódik. Na és? Ettől eltekintve teljesen mások. De ez így tökéletes. ;)
2013. máj. 28. 02:27
 10/15 anonim ***** válasza:
Vicces, hogy sci-fi filmes műfajnál, valaki azt hozta fel példának, hogy a Star Trek valóságosabb mint a Wars. Már alapból az egész ilyen film unrealisztikus, hisz a valóságban nem tudunk Űrhajókkal fénysebességgek utazni és lézerekkel lövöldözni egymásra...:D
2019. máj. 31. 09:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!