Star Trek vagy Star Wars?
Lehet, hogy bunkónak tűnök, de Warsból csak pár jelenetet láttam, már az is elég volt. Nekem túl ponyva. E pár jelenet alapján szerintem ez egy látványelemekkel telipakolt, agyonreklámozott fantasy-akciófilm. Legyen akármennyire híres, engem nem tud lekötni.
A Treket viszont imádom, bár az ENT sorozattal mellényúltak. Előnyei a következők: habár mindig bedöglik a transzporter/a hajtómű/a hajó egyéb része, mindig van egy felbőszült faj, aki a Föderáció fejét akarja latínumtálcán, ráadásul a történetek egyik fő forrása a létező/régen létezett politikai rendszerek viszonya, mégis békésebb, harmonikusabb, mint mondjuk a Wars. Ráadásul a humort sem felejtették ki belőle a készítők. A klasszikus Spock vs. McCoy csipkelődés, a Holodoki folyamatos beszólogatásai, teszik színesebbé az amúgy elsőre száraznak tűnő sci-fit (ez már valóban tudományos-fantasztikus műfaj, mivel már említettem példaként a hajtóműproblémákat, amiket McGiver-i megoldásokkal javítanak meg, valamint az idegen vírusok/paraziták kiiktatása is eléggé tudományos hangvételű).
Leila te max. a Star Wars lopott a Star Trek-től.
Star Trek: 1966
Star Wars: 1973
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!