Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Emberek! Gáz 21 évesen Dragon...

Emberek! Gáz 21 évesen Dragon Ballt nézni?

Figyelt kérdés

Régen szerettem, kicsi koromban ment. Most úgy döntöttem újra megnézem.

Nagyon jó kis anime, főleg a Z sorozatban vannak jó durva jelenetek.

Gáz nézni? Amúgy a korhatár minimum 16 rá

2012. okt. 13. 17:49
1 2
 11/17 anonim válasza:
62%
Sehány évesen nem gáz jópofa rajzfilmeket nézni.
2012. okt. 13. 18:59
 12/17 anonim ***** válasza:
100%

Hjajj...már herótom van ettől a "nem gáz,ha..." kérdésektől.

1.Miért lenne gáz?Rengeteg felnőtt néz rajzfilmet?

2.Ha gáz lenne,mégis ki a lóf.szt érdekelne,hogy Te mit nézel?

Ki nem **** le magasról,hogy mások mit gondolnak?!

2012. okt. 13. 20:07
 13/17 anonim ***** válasza:
100%

24 vagyok, és még mindig szeretem. Annak idején mennyire bele voltam bolondulva, és még ma is :) De a magyart nem igen szoktam nézni, nem rossz, de nagyon megszerettem egy pár éve a latin amerikai verziót amiben spanyolul beszélnek. Torrenten töltök is le olykor-olykor egy-egy részt. Mintha komolyabb lenne, mint a magyar, vagyis a szövegek, meg a hangok is jók. Meg elég hű az eredetihez, például minden úgy van szinte mint a japánban, a szöveg is megegyezik, mert olvastam a mangából részleteket és szóról szóra azt mondják szinte. Azt mondanám, Vegeta a kedvencem, de máskor Goku, vagy Gohan, sokat szeretek a gonoszok meg a jók közül is. Pl. bár nem sokat szerepel benne, de valamiért Raditzot is nagyon kedvelem. Leginkább az kedvencem, amikor a Földön harcolnak a saiyajinokkal (csillagharcosok) dbz-ben, meg a Namek bolygón Freezer(Dermesztő) meg a bandája ellen, de a többit is. Gohan Cell ellen, az elég epic fight lett, ott nagyon jó a karaktere Gohannak. És hát a Buu saga is jó, de őszintén szólva, ott még nem is néztem meg minden részt. A sima db-ből főleg a Piccolo Daimao (Szívtelen Sátán) saga-tól kedvelem, de a többit is persze.

Szerintem azért lett annyira kedvelt ez az anime (amellett hogy jól megkomponált harcokban xarrá verik egymást :), mert eléggé szerethetőek a szereplők, eléggé különbözőek a karakterek, ezt Akira Toriyama nagyon jól megcsinálta. Vegeta rosszból lesz jó, de valahogy sosem lesz jófiú, büszke, arrogáns, és túlzásba is viszi legtöbbször, emiatt sokszor már butának tűnik (pl. mikor 100x elmondja Freezer ellen, hogy ő a legendás supersaiyajin, de persze Freezer gúnyolódva elbánik vele, mikor már megcsömörlünk a tehetetlen Vegetától, és a karakterétől, akkor megjelenik Goku, akit szinte teljesen elfelejtettünk addigra :) Goku teljesen más, kicsit butus, de később komolyabb és érettebb, sőt, annyira "megvilágosodott" lesz (mikor a Namek bolygóra megérkezik, a japán jel a hátán azt jelenti, hogy megvilágosodott), hogy még a leggonoszabb ellenfélnek is meg akar kegyelmezni. Krillin a cool srác, aki nagy haver lenne. Piccolo (ifjú sátán) hasonló, mint Vegeta, de bölcsebb (annak idején, mikor az RTL-en ment, ő volt az abszolút kedvencem). A történet olykor elég drámai, szomorú vagy vidám, vicces, izgalmas, stb. A zenéje is elég komoly lett (mármint az eredeti, mert az amcsik jól odavágták). Gyakorlatilag a japánok olyat csináltak alá, amilyet egy oscar díjas film alá csinálnának. És hát az az egyszerű de nagyszerű tulajdonság hogy a jó örök harcáról szól a gonosz ellen, akik eléggé elkülöníthetőek benne, noha a karakterek sokszínűek. Szerintem nagyon sok tekintetben veri a többi animét. Persze van akinek ez, van akinek az tetszik. Érdemes kiemelni a rajzmunkát is. Sokan hozzák fel, hogy hogyan van megrajzolva, a maiaknak jobb a grafikája. Azt elfelejtik persze, hogy nem attól lesz jó a grafika, hogy újabb, vagy hogy számítógéppel van rajzolva, hanem hogy hogyan van megrajzolva. A db-t (mint szinte minden animét)több rajzstúdióban készítették, és amelyik részt jobb stúdió készítette, abban a kép és az animáció is brutálisan jó, de a többiben is sokkal részletesebb, súlyossabb a képi világa, mint a maiak többségének. Én eleve jobban kedvelem a régebbi animék grafikáját. A maiak olyan súlytalanok, fakók, nincsenek is olyan részletesen megcsinálva, például az árnyékolás. Mindegy melyiket nézed, ez mindegyiken látszik. A db-ben a nagyon részletes árnyékolás, és rajzolás miatt sokkal inkább 3d-nek tűnnek a dolgok. Ez nyilván Akira Toriyama miatt is van, aki így rajzolta a mangát, és az anime készítőinek hozzá kellett igazodni. De a maiknál a számítógépes munka szerintem kiöli belőle ezt, mégha hasonlóan csinálják, akkor is.

A viasat6-on a probléma, hogy fel van nagyítva a kép, egy jó nagy rész nem látszik. Nem tudom miért, nem hiszem, hogy annak idején is így adták az rtl-en. Meg ez-az ki van vágva. De szerintem ha csajozol, azért ne ezzel kezd egyből :) Van akit nem zavarna, de sokan kigúnyolnának, még az is akiről nem gondolod. Én sem mondanám senkinek, hogy aztán röhögjenek rajtam, csak neten :) Ahogy látható, eléggé kedvelem. Szerintem még 90 évesen is fogom, ha megérem azt a kort :)

2012. okt. 13. 21:13
 14/17 anonim ***** válasza:
100%
A Dragon Ball sosem gáz. :) Az tette a generációnkat emberré. :)
2012. dec. 2. 12:28
 15/17 anonim válasza:
egyáltalán nem gáz énis 19 leszek és még mindig nézem sőt van amikor 43 éves apám is belenéz :D
2013. júl. 6. 22:19
 16/17 anonim ***** válasza:
Dehogy gáz! Én is nézem! ;) Jó anime! F/22
2013. júl. 14. 18:32
 17/17 anonim válasza:
100%
Haha.. Én 31 évesen nézem a 8 éves lányommal. :) Az is gáz?! Szerintem kevés ember van aki nem szereti! ;) Régen nagyon szerettem.
2016. febr. 17. 16:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!