Az Eredet végső jelenete arra hivatott utalni, hogy talán az egész film álom volt?
A műalkotások értelmezése -a mélyebb jelentéssíkokat tekintve- szabadon asszociálhatóak.
Számomra álom az álomban.
Hát igen az egész film álom volt.Komolyan:) ez volt a lényeg ugye,álomról álomra ugráltak.Ez volt a cselekmény.
A film végén lévő homály arra hivatott hogy az emberek akár évekig a hatása alá kerüljön.
Én a hirtelen vágást úgy értelmezem,hogy szabadon eldönthetjük hogy benne maradt-e az álomban vagy ez már a valóság.Ha eldől valóság,ha tovább pörög álom.De egyébként az szerintem is igaz,hogy már nem érdekelte,már nem számított.Én hiszek benne hogy valóság volt,mert mikor Saito és ő felébredtek a gépen,Saito ellenőrizte a telefonját,ami az ő toteme volt,és maga a tény hogy a gyerekek ránéztek,és látta az arcukat is erre utal,mert mikor még álmodott sose látta őket,és ki is jelentette hogy csak a valóságban akarja őket újra látni.Valamint a végső vágás előtt a pörgettyű meginog forgás közben,és kikövetkeztethetjük hogy megállt volna...de ez is rejtély.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!