Szerintetek melyek a legjobb háborús filmek, amiket mindenkinek látni kellene?
A halál 50 órája
Kémek a sasfészekben
Navarone ágyúi
10 különítmény
Vaskereszt
Demilitarizált övezet
A tengeralattjáró
Johnny háborúba megy
Háború ellenes filmek??
Nem nagyon értem mire gondolsz... Talán úgy érted, hogy nem ez a tipikus "mi vagyunk a hős amerikaiak és legyőzzük a balfék németeket" típus?
Mindenesetre, amit szerintem minden embernek látnia kéne, az az Elit Alakulat. Rengeteg mondanivalója van és sokat lehet belőle tanulni. Bár amerikaiakról szól, még sem voltak lenézőek a film készítői az ellenséggel szemben. Sokáig a film hatása alatt voltam és valahogyan az életet is átértékeltem. A szereplők eléggé a szívemhez nőttek és a mai napig meghatározó nálam, hogy megnéztem ezt a remekművet, sőt ez alapján kezdtem el komolyabban érdeklődni a 2. világháború után. Hozzá hasonló, 10 részes sorozat a Pacific-Hős alakulat, amit sajnos csak a feléig volt szerencsém megnézni.
Aztán, hogy megértsd, a németek sem szőke meg kék szemű gyilkológépek, ajánlanám a Sztálingrádot. Bár ehhez úgy emlékszem azért gyomor kell, de nagyon meghatóan mutatja be a vereség történetét.
Az Ellenség a kapuknál ugyanúgy a sztálingrádi csatáról szól, csak orosz szemszögből. Van benne szerelmi szál is, nagyon szép kis történet. Nekem ez az egyik kedvenc filmem.
A zsidók történetét feldolgozó filmek közül elég jó a Zongorista. Át lehet benne érezni mindazt a szörnyűséget, ami ezekkel az emberekkel történt, de a vége mégsem torkollik tragédiába.
A Bukás-Hitler utolsó napjai szintén beépült a mindennapi gondolkodásomba. Ez is egy szuper film, amit mindenkinek látni kéne. Én végre összeraktam ez alapján (is) magamban egy képet a führerről és valamilyen szinten megértem (nem értek vele egyet) a gondolkodását. Sosem gondoltam volna, hogy egyszer megsajnálom a diktátort, de ez a film rákényszerített.
Nekem most ezek jutottak eszembe, a többi, amit tudok azok inkább a kalandfilm kategóriások.
Komolyabb háborús filmet nézni szerintem egyedül érdemes, mindenféle zavaró tényező nélkül. Így megmarad a fejedben, át tudod élni, majd meg tudod rágni. Kell magadnak időt adni arra, hogy feldolgozd, mit is láttál. Legalábbis én így vagyok vele.
Remélem segítettem :)
Köszönöm a válaszokat mindenkinek.
4. válaszoló, nagyon szép fogalmazással indokoltad meg a kérésre adott választ. Bár nálam az Ellenség a kapuknál c. film kilóg a sorból, de ez legyen az én gondom.
Van egy film viszont Elem Klimov: Jöjj és lásd! c mesterműve,amit szerintem joggal kell,hogy a legjobbak közé soroljunk. (A legnagyobb meglepetésemre, a Mozicsillagon megtalálható.)
Ajánlanám még a Harctéri harsonák c. filmet is.
Kevésbé ismert alkotás, minden feltétele megvan a "háború ellenes" háborús film remekművek között.
4. vagyok.
Köszönöm az ajánlásodat, nem nagyon hallottam még ezekről a filmekről. Majd utánanézek. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!