Melyek a legjobb, legszebb háborús filmek?
A szomorú töltetűek érdekelnek, főleg a világháborúkról...
Nektek melyik a kedvencetek? Melyiket ajánljátok?
Ryan közlegény megmentése
Elit alakulat
Kelly hősei
A híd túl messze van
A halál 50 órája
Napola – A Führer elit csapata
A tizedes meg a többiek (magyar)
Katonák voltunk (vietnámi háború)
Elsőre ezek jutottak eszembe..azért remélem még nem láttad mindet:)
Flyboys - Égi lovagok
Ellenség a kapuknál
többit már mondták.
de nekem
A bukás - Hitler utolsó napjai c. is tetszett
A bukás nekem is nagyon tetszett.
Az Ellenség a kapuknál nem annyira, mert szovjet szemszögből mutatja a dolgokat.
:)
én azt anno még töriórán néztem meg. :)
De ha tényleg maga a háború érdekel, arra lehet, h tényleg nem a Flyboys lenne a megfelelő film :)
1.A nap könnyei (Bruce Willis film)
2.Szökés a Colditz erődből (háború,hadifogság,szökés,szerelem, amit csak akarsz)
3.Katonák voltunk
4. A csíkos pizsamás fiú (ez nem igazán háborús, egy zsidó kisfiú és egy német kisfiú barátságáról szól, nagyon megindító)
Az élet szép - ez is háborús időszakban játszódik, de nem a háborút mutatja be. Ennél többet nem mondok, mert elmondanám előre a film lényegét.
Ámen - német szempontból, de nem német szemszögből "mesél" (vagyis a német oldalt mutatja be, de nem azzal ért egyet.
Schindler listája - talán nem kell bemutatni
Bíbor és fekete - 1943, Róma...
A napfény íze - csak érintőlegesen beszél a háborúról, de vannak benne katonák is, meg megszállás is
Szabadság, szerelem! - magyar, '56-os forradalom, sok kritikát kapott, de én akkor is sírtam rajta.
Hirtelen sok háborús, vagy háborúval kapcsolatos film jutott eszembe
Hosszú jegyesség. :)
Annyira megragadott a kérdésed, hogy "rászálltam" a témára, és sorra jutnak eszembe a háborús filmek, amiket láttam, és tetszettek. :) Pedig sose voltam egy nagy háborús filmes ember. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!