Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Star Wars szakértők szerint...

Star Wars szakértők szerint miért alakult így?

Figyelt kérdés

Nagyon szeretem a star wars-ot, rengetegszer láttam. Mai napig hétvégi program, ha úgy adódik, főleg a klasszikus 3 rész. Az egész filmben Vader tragédiája és karaktere ami a legjobban megfogott. És itt a kérdésem lényege:

Ugye a 4. részben egykönyörtelen fekete lovagot ismerünk meg a személyében, aki megölte saját ex mesterét. A következő részben talán még fokozzák ezt, mikor kivégzi saját parancsnokait, viszont Luke-ot nem öli meg. Majd totális enyhülés, egy szerethető, tragikus sorsú Vader-t kapunk az utolsó részben. Például a liftben bevallja ő is 4 szemközt, h "neki már tökmind1". Itt már "viaskodik" benne a régi éne. Na ezt hogyan érte el? Luke váltotta ki?

A másik pedig, mikor az Uralkodó a végén megakarta öletni Vader-t Luke-al, majd mikor kudarcot vall e téren, közli vele az uralkodó h "balga ifjú, csak most jöttél rá" meg ilyenek. Mi volt pontosan a céljuk Luke-al? Vagy csak Vadert akarta lecserélni, esetleg Luke-ot megölni, talán mind2 Skywalker-t a vazallusává tenni?

2012. jún. 25. 14:04
 1/4 A kérdező kommentje:

abban például biztos vagyok h az Uralkodó mindkettejüket feláldozta volna, ha érdekei úgy kívánják. Nem véletlen tapsikolt, h egymást öli 2 megmaradt lovag.

Vader-nél a változás korral járt talán?:D

2012. jún. 25. 14:06
 2/4 anonim ***** válasza:

Nem akarlak én bántani, lehet hogy rengetegszer láttad, de a történetet nem igazán sikerült megértened.

Nyilván a jó és a gonosz viaskodik Vaderben. Valamennyire megbánta, hogy átállt a sötét oldalra, de már nem is tudott volna kiszállni, olyan befolyással volt rá az uralkodó. Ahogy a maffiából sem lehet csak úgy kilépni.

Luke-ot pedig Vader utódjául szánta az uralkodó, ha Luke nyer, akkor ő lett volna az új sith, ha Vader, akkor marad minden a régiben. Hasolóan ahhoz, amikor Anakinnal ölette meg Dooku grófot egy korábbi részben. Mindig csak két sith lovag van, ahogy Yodától tudjuk.

2012. jún. 25. 15:00
 3/4 A kérdező kommentje:
már nem azért, de ugyanazt írtad le mint a kommentemben. Én sem akarlak megbántnai, de szöveget tudni kellene értelemzni. De leegyszerűsítetted a választ is.
2012. jún. 25. 19:40
 4/4 anonim ***** válasza:
Azért akarta luke ot az uralkodó mert anakin volt a kiválasztott és amikor megsérült szinte már csak gép volt és az ereje jelentős részét elvesztette.És hogy most lett 1 fia a kiválasztottnak őt akarta megkaprintani az uralkodó mert félt hogy lehet luke fogja megölni a sitheket.
2012. dec. 7. 08:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!