Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Látta már valaki a Szerb filmet?

Látta már valaki a Szerb filmet?

Figyelt kérdés

Ha igen, mi a véleménye? Én a napokban néztem meg és elég vegyesek az érzelmeim, kíváncsi lennék, mások hogy látják. Írtam is egy hosszabb véleményt (nem kritikát!) a blogomra, akit érdekel, elküldhetem a linket privátban.

Tehát kinek hogy tetszett, észrevett-e valami mondanivalót, sokkolta-e a brutalitás, egy 10-es skálán hány pontra értékelné az élményt?

2012. jún. 21. 18:16
 1/2 anonim ***** válasza:

Anno írtam róla egy kritikát, de most csak a lényeget írom le. (Ne aggódjon senki, spoilermentes leszek.)

Nekem nem tetszett a film és ennek nem a brutalitás az oka. Nem értettem hová akar kilyukadni a film, mit akar a nagyérdeműnek mondani, vagy hogy egyáltalán a készítőknek mi is volt ezzel a céljuk. Pedig akár jól is elsülhetett volna. A durvaságot illetően elég nagy a hírneve a filmnek, holott én már láttam ennél betegebb alkotásokat is. Persze nem egy leányálom, ami a vásznon zajlik, a gyengébb idegzetűeknek nem is ajánlom, de engem annyira nem fogott meg. A főszereplő alakítása viszont szerintem velőt rázóan hiteles volt és a film végi csavar sem volt fantáziátlan. Összességében szerintem a Szerb film egy sehova nem vezető, meglehetősen öncélú mű és mindemellett még rendkívül hatásvadász is.

3/10

Kedves kérdező, ha gondolod/gondolja akkor más filmekről is beszélhetünk privát üzenetben. Szeretek értelmiségiekkel eszmecserét folytatni a filmművészet különböző alkotásai kapcsán. Azt meg lehet tudni, hogy mi a blog címe?

2012. jún. 21. 21:20
 2/2 A kérdező kommentje:

Egyébként a véleményünk nagyjából egyezik, bár én ennél jóval pozitívabban értékelem a filmet. A rendezés, az operatőri munka, a zene, a színészi játék mind olyan szinten profi, hogy nehéz elhinni, hogy ez a film egy kis, európai országból származik. Mögöttes tartalom terén én azt vélem felfedezni hogy a film egy mindenkit bábként irányító és mindenbe belekényszerítő háttérbeli hatalomról szeretne mesélni, ami talán kapcsolatba hozható Szerbia jelenlegi problémás helyzetével. Emellett talán egy laza bemutatásként lehetne felfogni a cenzúrának.

Brutalitás terén a film messze alulteljesítette az elvárásaimat. Sokkal-sokkal többet vártam mások véleményei alapján. A Rambo egy része mérföldekkel előzi ezt meg ilyen téren.

Nálam a film egy nagyon gyenge hetes.

Mellesleg én is szívesen beszélgetek, úgyhogy küldöm az üzenetet máris.

2012. jún. 21. 22:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!