Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Miért szeretitek Quentin...

Miért szeretitek Quentin Tarantino filmjeit?

Figyelt kérdés

Soha nem értettem mi ez a nagy lázadás, tény h van 1-2 jó filmje, mint a Ponyvaregény, de a Becstelen Brigantik szerintem egy nagyon unalmas film, szerintem sokan elfogultak.

Esetleg ha valaki mégis tudná valami pozitívat mondani erről a filmről akkor jöhet.

2012. máj. 21. 06:58
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

Tarantino filmjeinek nagy értékei a hangulatteremtés, és a roppant erős párbeszédek. Nem véletlen, hogy milyen gyakran idéznek a filmjeiből. Jól megkreált jelenetek, jól megírt szerepek, és egyáltalán: minden filmjéből süt, hogy azt élvezettel csinálták. Sokan azt hozzák fel, hogy ő tulajdonképpen csak lopkod más filmekből, és nincs önálló ötlete. Na, ez marhaság. Egyrészt, elég kevés valóban egyedi, önálló munka születik manapság, másrészt meg ő legalább bevallja, hogy általa tisztelt elődökhöz, műfajokhoz nyúl, nem csak pénz reményében újraforgat valami régi sikeres filmet, ami egyértelműen gyengébb lesz az eredetinél.

Bocs, ha kicsit szétesett volt a hozzászólásom. Sok oka van, hogy szeretem a filmjeit, és elég hosszan tudnék érvelni. Próbáltam csak címszavakat írni. :)

2012. máj. 21. 23:42
 12/17 anonim ***** válasza:
Tarantino alkotott egy filmes nyelvet. Akciódráma, akciófilm paródia, vagy valami ehhez hasonlót, egyszerűbb Tarantinos filmnek írni. Kétségtelenül nagyon erős párbeszédekkel. Gondolj a becstelen brigantik elején lévő párbeszédre. Ha az nem erős neked, akkor micsoda? Vagy a ponyvaregényből hozhatom a film végi monológot: Jules javulása. Van aki nagyon szereti ezt a sítlust, és van aki nem tudja értékelni.
2012. máj. 23. 20:03
 13/17 A kérdező kommentje:

Mi erős abban a párbeszédben?

Szerintem te se tudod.

2012. máj. 24. 12:43
 14/17 anonim ***** válasza:
Ha neked az nem erős, és nem tetszett, mondj egyet ami szerinted jó.
2012. jún. 1. 16:19
 15/17 anonim ***** válasza:
Nekem a Becstelen Brigantyk nagy kedvencem, számtalan szakértői és amatőr kritikát olvastam a filmmel kapcsolatban. Még korábban olvastam (talán itt, talán a port.hu-n), hogy az első dialógus és a kocsmai jelenet színházi rendezést is követelhet magának - szerintem teljesen jogosan. Tartantino szatírákat (és műfajparódiákat is valamilyen szinten) készít, abszurd jelenetekkel. Amint korábban már írták, nem a történet a fő hangsúly a rendezőnél, hanem ő a párbeszédekre épít, melyeket rendkívül átérezhető hangulatba helyez. Valóban hosszúak a filmjei, azonban kell ez a hosszúság, hogy a néző úgy álljon fel előle, hogy még egyszer meg akarja nézni. Mivel számtalan filmet látott, amelyek nagy hatást gyakoroltak rá, így teszi előttük tiszteletüket, hogy egy-egy momentumot átemel a saját filmjébe más közeggel és történettel. Az miért lenne probléma, hogy a zene is más filmekből van? Ha már készült olyan stílusú zene, amely passzol a filmbéli elképzeléséhez, akkor csak nyugodtan használja (lásd: Becstelen Brigantyk western stílusa). Persze meg kell hagyni, egyedi látásmóddal rendelkezik, mely sokszor megbotránkoztatja a nézők egy részét, viszont zseniálisan alkot, és kihasználja a szabadságát.
2012. jún. 15. 19:40
 16/17 anonim ***** válasza:
nekem még az tetszik benne a leírtak mellett (mert ezt nem látom, hogy írták volna) hogy nagyon jó érzéke van a zenéhez is és marha jó számokat választ a filmjeihez
2012. aug. 22. 07:02
 17/17 anonim válasza:
Csatlakozom az előttem szólóhoz a zenével kapcsolatban. A párbeszédekhez pedig még annyit, hogy én azt imádom bennük, hogy annyira életszerű és hiteles. Olyanok a szereplők reakciói, amilyen a való életben is lenne. Nem elnagyolt vagy drámai. Például ott van a Kutyaszorítóban első jelenete... az ember úgy érzi magát, mintha ő is ott ülne a társalgók között. Vagy a Halálbiztosban, mikor az étteremben beszélgetnek. És ne felejtsük el a 4 szoba, The man from Hollywood részét sem. Fantasztikus, hogy 30 perc elég volt számára, hogy így kibontakoztasson egy történetet, ismét zseniális és életszerű párbeszédekkel. Szerintem Tarantino filmjeit érezni kell, nem megérteni. De ha te nem érzed, hiába magyarázzuk.
2012. szept. 12. 17:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!