Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Miért szeretitek Quentin...

Miért szeretitek Quentin Tarantino filmjeit?

Figyelt kérdés

Soha nem értettem mi ez a nagy lázadás, tény h van 1-2 jó filmje, mint a Ponyvaregény, de a Becstelen Brigantik szerintem egy nagyon unalmas film, szerintem sokan elfogultak.

Esetleg ha valaki mégis tudná valami pozitívat mondani erről a filmről akkor jöhet.

2012. máj. 21. 06:58
1 2
 1/17 A kérdező kommentje:

Közben olvastam más kérdéseket és az egyik kérdező érzett meg rá nagyon a dologra, a Jackie Brown-t nevezte unalmasnak.

Egyetértek vele, altató az is.

2012. máj. 21. 07:08
 2/17 anonim ***** válasza:
100%
Tarantino filmjei nem csak egyszerűen filmek, nem a történetük a lényeges, hanem a stílusuk. Általában stílusparódiák, de szinte kivétel nélkül egytől egyig zseniálisak! Nincs komoly mondanivaló, csak elképesztő hangulat! Csodálatos párbeszédek. Visszautalás régi filmekre, filmes emlékekre. Általában azok nem szeretik Tarantinót, akiknek nincs fantáziájuk.
2012. máj. 21. 08:02
 3/17 A kérdező kommentje:

Nem tudom, a BB elején ott a jelenet mikor a náci bemegy a francia paraszthoz, kb. 20 perces jelenet, szerintem a világ leg semmitmondóbb párbeszéde és igen szeretném, ha leírnád, h neked miért tetszik vagy mi az, amit bele kell látni.

Kössz!

2012. máj. 21. 08:16
 4/17 anonim ***** válasza:
100%
Az a "semmitmondó" párbeszéd Oscar díjat ért, és valószínű, hogy évtizedek múlva is tanítani fogják a művészeti egyetemeken.
2012. máj. 21. 08:40
 5/17 A kérdező kommentje:

Jó, de most neked azért tetszik, mert Oscar díjat kapott?

Egyéni véleményre vagyok kíváncsi.

2012. máj. 21. 09:11
 6/17 anonim ***** válasza:
100%
A 2010-es Oscar-gálán (és előtt) sok vita folyt arról, melyik film mit érdemel, hiszen akkor volt versenyben az Avatar is, meg a Bombák földjén, de arról, hogy ki volt a legjobb színész, pontosabban mellékszereplő, semmiféle vita nem volt, mindenki egyetértett abban óceánon innen és túl, hogy Christoph Waltz páratlan alakított a Becstelen brigantyk-ban! és ennek oka főleg az elején látott "semmitmondó" párbeszéd. Tökéletesebben a szatírát és a véres drámát együtt ábrázolni nem lehet. Mindenki tudja, hogy a helyzet teljesen abszurd, hihetetlen. A pusztában, takarás nélkül álló házban rejtőzködő zsidó család, aki ráadásul tehenész és műveletlenebb, mint egy náci tiszt és egy francia paraszt együttvéve, nem tudnak angolul, holott mindeni más igen. A tiszt TEJET kér a csodaszép és ártatlan lányoktól... előveszi szűk zubbonyából a lehetetlen méretű pipáját... sok dolog történik, amiről mind tudjuk, hogy lehetetlen, a jelenet mégis rettenetes és súlyos, alig kibírható a padló résein át hanyatt és tehetetlen nézni a biztos vég gyilkosait... De ezt nem lehet elmagyarázni. Olyan, mint egy vicc, aminek, ha már el kell magyarázni a poénját, nem ér semmit.
2012. máj. 21. 09:16
 7/17 anonim ***** válasza:
Nem azért tetszik, mert Oscar díjat kapott. Nem minden Oscar díjjal értek egyet, sokszor más a véleményem. De ebben az esetben jobb helyre nem kerülhetett volna az Oscar.
2012. máj. 21. 09:18
 8/17 A kérdező kommentje:

Na ez már egy jóval korrektebb hozzászólás, valami ilyesmire lettem volna kíváncsi.

A párbeszéd alatt azt értettem, h maga a szöveg, h semmi extra nagy dolgot nem mond.

Az én szemszögemből úgy nézett ki a dolog, h bemegy a tiszt, nem sieti el a dolgát, iszik egy tejet, kiélvezi a pillanatot aztán gyilkol.

Szal nem láttam bele ilyen dolgot, h most mennyire hihetetlen, h egy náci tejet iszik vagy, h milyen nyelven beszélnek.

De jó rendben van elfogadom, de azt meg kell jegyeznem, h ahogy megismertem az embereket szerintem a nagy QT rajongók közül nem sokan vettek ezeket észre.

Legalábbis legalább már vagy 50 embert megkérdeztem, de csak ilyen kitérő válaszokat kapok, h mert Oscar díjas.

Hát klassz:)

2012. máj. 21. 09:41
 9/17 anonim ***** válasza:
Szerintem sok Tarantino-fan nem tudná elmagyarázni, megérteni, milyen mesterművet látott és mi volt abban a mesteri, legfeljebb annyit látnak, hogy sok a hirig meg a vér... párbeszédre nincs fülük az embereknek, a vérszomjas lelkiszegény nem párbeszédért ül be a moziba, mert azt általában nem is érti.
2012. máj. 21. 09:58
 10/17 A kérdező kommentje:

Na pont ezt érzem én is, h az emberek 90% csak bólogat.

Egyik ismerősöm szerint azért jó az a jelenet, mert h szétlövik a házat.

De ez a tipikus idióta gyerek.

A bombák földjén nekem azért tetszik, mert izgalmas volt számomra, meg a mondanivaló ami átjött azt vágtam.

A nem vennék való vidék is bejött, valahogy tetszett a főszereplő szerencsetlenkedese, h a szállóban húzza át a pénzt, mintha magamat láttam volna.

Az avatar meg egy sablonfilm, de annak tökéletes.

2012. máj. 21. 10:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!