Miért szidja rengeteg ember az animéket?
A hosszú. és részletes válaszoló vagyok, hát igen :D amúgy meg a duck tv-től megálltam a fejlődésben mikor megláttam a repkedő szekrényt madárcsicsergés kíséretében XDD
Amúgy tényleg ennyire durva School Days? A nyáron akartam megnézni, vagy valamikor ilyentájt :D lehet talán először fel kéne készülnöm lelkileg XD
Szerencsére nekem nem volt eddig részem a Duct Tv hosszabb ideig való megtekintésében, de rémálom, egyik barátunk kisfia is azt nézte régen, mert "az neki való, és nem erőszakos" -.-
A School Daysről egy kis spoiler (nem emlékszem már a nevekre, talán a fiúé Makoto, az egyik lány pedig Sekai, ha emlékeim nem csalnak): Makoto, Sekai és egy harmadik, nagyon szép lány barátok, Makoto és a lány járni kezdenek, de közben lesz valami Sekai és Makoto között is, aminek súlyos fizikai és pszichológiai következményei lesznek, és a vége folyamán Makoto is híres lesz az iskolai "tevékenységéről", bár azt hiszem, nem csak a suliban kerül közelebbi viszonyba sok-sok más lánnyal, aztán persze jön a tragikus és kissé beteg végkifejlet egy hajón
A Yugioh tök jó. Kikapcsolódás.
Egyébként meg nincs baj az animékkel. Ha valamelyik gyerek meghülyül, az azért teszi, mert a szülei leszarják. Menjenek el kirándulni, abból nem lesz baj.
Egyet értek azzal, hogy a gyerekek nem az animéktől "kattannak meg" hanem hogy nem foglalkoznak velük.
Ez annyira nagy baromság hogy csak az animéket fikázzák! Az amerikai rajzfilmek között is vannak brutálisabbak és kevésbé brutálisabbak, mint az animékben.
Mindig valakire kenni kell a hibát, és nem megoldani.
Ez azért van így, mert a nyugati felnőttek többsége sajnos beszűkült látókörrel rendelkezik. Ami rajzolt, az csak mese lehet. Ha túlságosan erőszakos dolgot vesznek észre benne, akkor rögtön az animét bírálják, eltiltják a gyereket, és legszívesebben teljesen betiltanák az adott animét. A korhatár-jelzésre nem is figyelnek. (Ha éppenséggel alapjáraton jól cselekszik a TV-csatorna.) Az ilyen felnőttek világában nem létezhet olyan rajzfilm, ami nem nekünk készült. Sőt, esetleg pont nekik készülne, de ez nem jut el az agyukig. Érdekes, hogy pont a mai fiatalság tagjai azok, akik nyitottabbak és szélesebb látókörrel rendelkeznek. A következő felnőtt-generációval már nem lesz gond ezen a téren. ^___^
Szóba kerültek a Digimonos animék, mint gyerekanimék. Megjegyezném, hogy pont azok kifejezetten 12+ alkotások, és a Pokémonhoz képest normálisabb, összetettebb sci-fi történettel rendelkeznek. Az elvakult szülők az erőszakosság miatt bírálhatnák, de történetük nem bugyuta a Pokémonhoz képest. Mondom ezt úgy, hogy 23 évesen megnézem a Pokémont is. :D ^___^
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!