Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Miért szidja rengeteg ember...

Miért szidja rengeteg ember az animéket?

Figyelt kérdés
Ma olvastam egy prezentációt a média káros hatásairól, és különösen kiemelték benne az animék gyerekekre kifejtett káros hatását, amivel én is egyetértek, valóban nem a kicsiknek való, csak azt nem értem, akkor más rajzfilmeket miért nem említenek meg ilyenkor, ez valahogy kicsit bosszant.
2012. máj. 13. 18:13
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
100%
Mert hülyék, nem is tudják mi az. Egyből a pokemon, meg a yugioh jut eszükbe róla... és csak ezek...
2012. máj. 13. 18:16
 2/19 anonim ***** válasza:
71%
Hát a Hentait azt csípem xD
2012. máj. 13. 18:17
 3/19 anonim válasza:
65%
Hát pár elég beteg rajzfilmen (South park, family guy) kívül nem sok aberrált dolgot lehet látni. Nem úgy az animékben! Legutóbb valami olyasmi került elém, hogy egy hajón a csaj a szerelmének a levágott fejével volt. Vagy kivágták belőle a gyerekét? Nem emlékszem. De ez eléggé beteges.
2012. máj. 13. 18:20
 4/19 A kérdező kommentje:
Az a kedvencem, amikor azt mondják, az animék "gyerekeknek valóak". Mármint azok kritizálják így az anime-fanokat, akik kb. tényleg semmit nem tudnak róla, vagy Pokémont meg Digimont láttak még csak, vagy hallottak róluk. Most egy gyereknek tényleg megfelelő mese lenne egy Elfen Lied?!
2012. máj. 13. 18:21
 5/19 A kérdező kommentje:
Amikor a Happy Tree Friendsben repkednek a belek, az értelmes? Amúgy amit láttál, az a School Days, ami tényleg elég morbid
2012. máj. 13. 18:22
 6/19 anonim ***** válasza:
100%

Valóban akik nem ismerik az animét, nem tudják mire kell gondolni, hiszen ugye azok jutnak eszükbe, amik szinkronosak, és itthon is megy. Japánban sem néznek a gyerekek Elfen Lied-et, mert ott is kategóriákba vannak sorolva az animék.

Gyerekeknek ott vannak az olyan műsorok, amiket reggel vetítenek mint ugye nálunk is, hisz vannak olyan animék, amiken ott van pl egy óra a felső sarokban, vagy ki van rakva egy gyerek képe (Yume-iro Patisserre, Smile PreCure, Acchi Kocchi stb).

Megvan a fiúknak lányoknak, és meg van azoknak is akik idősebbek, ilyenek a vérengzős, gyilkolós animék, de vannak olyanok is amik a fiatalabbnak szólnak, még is van bennük vér, és nem is annyira kevés (Naruto,Bleach stb). Természetes itt a főhős nem bukik el, és kiáll az igazságért, így a vér a kitartóságot, és a becsületet jelenti. A japánok ugye tudjuk milyen becsületesek, és kitartóak és büszkék a múltjukra (vannak azért itt is kivételek) hiszen ki nem? Nekik ez a normális, így nem tartják furcsának, míg nekünk "kifinomult" európaiaknak ez igencsak furcsa. Amerikáról meg ne is beszéljünk, mert ott is vannak elég nagy baromságok, ami talán jobban károsítja az agyat mint az animék.

Az egyetlen megoldás, aki nem szeretné hogy a gyereke nézzen "agyromboló" animéket ne engedje, és verje pofon, míg aki hagyja, az hagyja. Én nem akarok duck tv-t nézni (vagy miaz) ezért nem nézek, mert nem nekem való, akkor egy 10 évesnek sem kell nézni Elfen Lied-et.

2012. máj. 14. 15:18
 7/19 A kérdező kommentje:
Ez egy nagyon aprólékos válasz volt, köszönöm! :D Én például a duck tv-től agybajt kapok, és folyton azt kérdezem magamtól, hogy nézhetnek ilyet a kicsik, amikor csak értelmetlen zagyvaságok vannak. A kedvenceim a Cartoonito pizsamás banánjai O.o Amerikában nagyon-nagyon cenzúrázzák az animéket, nemrég olvastam, hogy a Nausicaát is fél órával megrövidítették, mert unalmasnak találták és Miyazaki Hayao mérges lett rájuk. Meg rengeteg olyan anime volt, seinen pl. amit megvágtak, de egész részeket kiemelve így, mert túl erőszakosnak titulálták
2012. máj. 14. 18:28
 8/19 anonim ***** válasza:
100%
Rendes Róbert amire tegondolsz azt én is láttam a levágott fejeset a csónakban, az a School Days című anime, nagyon bejövős de eléggé megázó történetű is :)
2012. máj. 14. 19:29
 9/19 A kérdező kommentje:
Amikor olvastam a Shool Days ismertetőjét, nem gondoltam, hogy ilyen véres lesz a vége. Azt hittem, csak iskolai élet meg romantika, bár a besorolását nem olvastam.
2012. máj. 14. 19:40
 10/19 A kérdező kommentje:
*School Days
2012. máj. 14. 19:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!