Miért nem készülnek Magyarországon JÓ filmek?
Valaki meg tudja nekem mondani, hogy pl miért kerül egy sz*r Kis Vuk 1,4 milliárd forintba, amit ráadásul még az állam is támogat, ahelyett, hogy ezt a pénzt inkább 3-4-5 normális nagyjátékfilmbe ölnék?
Hol van elrontva a rendszer? Nagyon régen elsők között voltunk filmgyártásban, most meg...
Amíg a magyar filmgyártásban fontosabb az, hogy valaki gátlástalanul befúrja magát a celeb-világba és/vagy kijárjon 25 méregdrága elit színitanodát, mint az, hogy valóban ösztönös és elhivatott tehetség legyen, addig ez nem is fog változni.(és ez nem csak a színészetben van így...)
Megjegyzem, a VALÓDI színművészetet/rendezést szerintem amúgy sem lehet megtanulni, maximum némiképp formálni.
Arra születni kell.
Amúgy meg benne van a dologban az általános igénytelenség is. Az, hogy az amerikai stílust nyúlják, nem lenne baj (a legjobbaktól nem (akkora) szégyen lopni), de olyan kifordított, eltorzított, amatőr módon teszik, hogy egyetlen filmkockát sem lehet komolyan venni belőle.
Elsősorban a pénz miatt,de kis költségvetésű filmek is lehetnek jók.Igen Amerikától nyúlunk de szarul,de nálunk legalább vannak eredeti ötletek,mégha nevetségesek is.
Egyik legjobb film a Kontroll volt nálunk,azt külföldön is szerették,az egy eredeti ötlet volt,és nem másolta Amerikát,mert ha megnézzük nem sok film szól az ellenőrökről.Na Kontroll féle filmekből kellene több.
Azért szerintem az utóbbi időben újra jönnek vissza a magyar filmek.
Volt egy nagy zuhanás, csak sz.r jött ki a magyar filmesek kezeiből, de most látok egy javuló tendenciát, amin én magam is meglepődtem. Már azt hittem, végleg elvesztünk.
Mondjuk az utóbbi két-három év filmjeit.
Címeket nem mondok, mert ez szubjektív, de megint egész nézhetők a magyar filmek. Persze most is könnyen ki lehet fogni egy fércművet, vagy ami jellemző a hazai filmekre, egy művészfilmként beállított álművészkedést, de azért visszatért a remény a magyar filmgyártásba. Sőt, több annál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!