Melyik cigi/dohány/tubák/stb. márkák készülnek csak és kizárólag Magyarországon termelt dohányból?
Hát igazából sajnos egyre kevesebb van, mert utánanéztem egyszer. A Szofit bár a legnagyobb magyar cigiként emlegetik, csak Magyarországon, Pécsen gyártják, a dohány sem hazai, lassan kezdik a nagy külföldi dohányvállalatok felvásárolni őket is. Bár ilyen téren a Szofi jó, mert részben magyar.
Régen a Symphonia is magyar cigi volt, MO-n gyártották, magyar dohányból, de sajnos csak a 80-as, 90-es évekig, ma már a Symphoniát nem is gyártják itthon, hanem behozzák. Érdekesség képpen az gyártja a Symphoniát, aki a Westet is.
Mindez azért van, mert itthonról kezdenek eltűnni a régi hazai cigik, mindenki olyan felkiáltással áll hozzá, hogy "ugyan, régi proli cigi!" ezért vesz Marlborot például. Én szeretem a Szofit, majdnem rendszeresen szívom, bár nem az a Szofi, amit 20 éve megszoktam...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!