Szerintetek csakis kizárólag háborúlval lehetne megoldani egy XXI.század beli határrevíziót Magyarországon,a trianonkor elvett területek visszaszerzésére?
Nem. Azzal se. (Mindenki ellenünk lenne. A környező országok, a NATO... Folytassam?)
Pedro
Kismillió ilyen kérdés van már.
Én abszolút nem értek egyet veled és az alábbi kérdésnél kifejtettem az én álláspontom:
http://www.gyakorikerdesek.hu/politika__magyar-politika__204..
Itt most nincs energiám megint leírni.
52%-os barátunk pedig majd mindjárt jön és megmondja a tutit, hogy ki kell irtani minden mocskos románt és szerbek és azzal meg lesz oldva.
"meg ha akkor nem vették volna el azokat a területeket,akkor szerinted most is több lenne erdélyben a román,vagy fölvidéken a szlovák?? én nem hinném..""
Akkor is azért vették el mert már akkor se volt többségben a magyar.
"pedig háborúval lehetne..1940-ben Horthy vissza kapta Székelyföldet,Kárpátalját,a Felvidéknek valamennyi részét és Bácskát,cserébe csak hadat kellet üzenni szlovákiának. miért ne menne ez újra?"
Azóta olyanoknak vagyunk a tagja mint Eu, NATO, ENSZ.
"ha akkor nem vették volna el azokat a területeket,akkor szerinted most is több lenne erdélyben a román,vagy fölvidéken a szlovák??"
Egész Erdélyben és az egész Felvidéken?
Minden bizonnyal.
Akár a nyakamat is rátenném.
Évszázadok alatt is csak néhány százalék változás volt. 90 év alatt miért lenne több?
"1940-ben Horthy vissza kapta Székelyföldet,Kárpátalját,a Felvidéknek valamennyi részét és Bácskát"
Kárpátalját 1939-ben szálltuk meg. Az volt az egyetlen háborús lépés.
A többit mind diplomáciával szereztük meg.
I. és II. bécsi döntés.
Ezt azért illene tudnod.
A Bácska pedig már nem határrevízió volt, hanem a németek oldalán való bevonulás és szerb területek megszállása.
Aztán mi lett belőle? Elvesztettük a háborút és a területeket is.
Marha sok haszna volt, mondhatom.
"cserébe csak hadat kellet üzenni szlovákiának. miért ne menne ez újra? "
Hát nem is tudom!
Talán mert van egy komisz szervezet, amit NATO-nak hívnak és aminek mi is és Szlovákia is a tagjai vagyunk.
A NATO pedig a megtámadottat védi.
Majd ha képes leszel legyőzni az USA, Németország, Franciaország, Olaszország és az Egyesült Királyság teljes haderejét, akkor szólj és lehet szó háborúról!
Addig az egész öngyilkosság.
01:57
Sepsiszentgyörgy - 60 ezer főből még ma is 45 ezer magyar(pedig mélyen bent van romániában)
Székelyudvarhely - 37 ezerből 35 ezer magyar(ez sem a határ mentén van..)
erre mit mondasz?
Ne csak főként magyar lakta városokat néz, hanem egész Erdélyt. Persze vannak városok ahol még ma is többségben élnek a magyarok, de...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!