Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Magyarországon a filmek...

Magyarországon a filmek tényleg állami támogatásból készülnek?

Figyelt kérdés
2009. aug. 7. 20:21
1 2
 1/11 A kérdező kommentje:
*Magyarországon
2009. aug. 7. 20:22
 2/11 anonim ***** válasza:
De vajon minek?????????????????????????????
2009. aug. 7. 20:24
 3/11 anonim ***** válasza:
56%
Szégyen és gyalázott, de igen. Én sem tudom minek csinálják ezeket. A 60 év feletti emberek néznek magyar filmeket. Kivéve az Álom.Net című film.
2009. aug. 7. 20:34
 4/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a választ! Hát igen, ezer más dologra lehetne költeni!
2009. aug. 7. 20:35
 5/11 anonim ***** válasza:
csak egy részét finanszirozzák olyan 60 millió forintot a többit a producerek teremtik elö
2009. aug. 7. 20:40
 6/11 anonim ***** válasza:

azért vannak egész jó kis magyar mozik is.újabbak között is.

én 20 vagyok de szívesen néznék régebbieket is...ha adnák,de nem adnak le ilyesmiket.

2009. aug. 7. 21:33
 7/11 anonim ***** válasza:
Részben támogatja az állam. Azért én nem bánom (nem vagyok 60 feletti, 22 éves vagyok), készülnek néha még jó magyar filmek. Persze a régiekkel nem is lehet összehasonlítani, hiszen a közönség is, a színészek is, a technika is, minden megváltozott azóta. De én igazából nem bánom, elég sok magyar film nyert már ilyen-olyan nemzetközi díjat, nem kéne veszni hagyni a magyar filmipart. Régen is állami pénzből készültek a magyar filmek, és a többségük nagyon is jó volt, ráadásul sokkal több is készült belőlük. Gondolj bele, ez még ma is sok ember megélhetését jelenti (nem első sorban a színészekre gondolok, egy filmen nagyon sok ember dolgozik). Én inkább azt sajnálom, hogy a rajzfilm készítéssel gyakorlatilag leálltak, pedig régen milyen jó mesék készültek...
2009. aug. 7. 22:33
 8/11 anonim válasza:
Taxidermia volt az utolsó értelmes magyar film
2009. aug. 8. 00:27
 9/11 anonim ***** válasza:

Indul a bakterház,Tanú,Taxidermia!Ezeken kívül más nem jut eszembe.

Ja a sokszázmilliós tutibukta kisvukk 2.Valaki szép palotát építhetett belőle.

2009. aug. 12. 15:34
 10/11 anonim ***** válasza:

08-07 22:33-as vagyok, hát azért még bőven készültek jók. Kontroll pl., díjat is nyert, Csak szex és más semmi szintén nagy siker volt, simán visszahozta az árát. A miskolci Boni és Klájd szintén nagyon jó, vagy éppen Bacsó Péter utolsó filmje, a Majdnem szűz, szerintem egy hihetetlenül jó film, bár persze nem az az agyon reklámozott tömegfilm. Hirtelenjében ezek jutnak eszembe, és szerintem nagyon jól teszi az "állam" hogy támogatja ezeket a filmeket. Rengeteg olyan magyar film van, amiről külföldön is azt mondják a kritikusok, hogy ha mondjuk amerikában csinálták volna meg, amerikaiak, akkor már világhírű lenne, mert annyira jó.

Kéretik nem fikázni a magyar filmeket, nem az alkotók tehetnek arról, hogy nem kap minden jó film akkora nyilvánosságot, és ezért kevés emberhez jut el.

2009. aug. 12. 18:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!